Три, свързани с пандемията от Covid-19 риска оглавяват десетото поред

...
Три, свързани с пандемията от Covid-19 риска оглавяват десетото поред
Коментари Харесай

За първи път 3 заплахи едновременно оглавяват класацията на Allianz за глобалните бизнес рискове

Три, свързани с пандемията от Covid-19 риска оглавяват десетото подред изследване, измерващо най-сериозните закани за бизнеса -  Алианц Риск Барометър 2021. То обгръща данни от допитване до  2769 специалисти от 92 страни и територии, в това число изпълнителни шефове, мениджъри на риска, брокери и застрахователни специалисти и откроява един доста важен извод: за последните 10 години рискът от експлоадиране на пандемия е бил подценяван съществено . За първи път класацията за тази година се оглавява от три взаимосвързани риска, които са директно разследване на Covid-19 рецесията.
№1 с 41% -  Прекъсването на бизнес активността (№1 с 41%)  №2 с 40% - Избухването на пандемия (№3 с 40%) - Кибер рисковете.
 

“В Алианц Риск Барометър 2021 очевидно преобладават трите Covid-19 риска. Прекъсването на бизнеса, пандемията и кибер рисковете са мощно свързани, което е удостоверение на възходящата накърнимост на нашия мощно глобализиран и обвързван свят. ", коментира Йоахим Мюлер, основен изпълнителен шеф на Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), компанията, направила изследването.

Пандемията с ковид припомня, че ръководството на риска и ръководството на непрекъсваемостта на бизнеса би трябвало да се развиват в допълнение, с цел да оказват помощ на бизнеса да се приготви и оцелее при рискови събития. " Докато пандемията продължава значително да въздейства на страните по света, ние би трябвало да се подготвим за по-чести рискови сюжети, като спиране на облачната съгласуваност в световен мащаб или хакерска атака, естествени бедствия, провокирани от изменението на климата или даже експлоадиране на друго заболяване " добавя в коментара си Йоахим Мюлер.

За България картината е малко по-различна. Челната тройка и у нас се оглавява от риска от експлоадиране на пандемия (№1 с 57%), следван от заплахата от спиране на бизнес активността (№2 с 35%). На трета позиция обаче са рисковете, свързани със законови и регулаторни промени (№3 с 31%), което значи, че българските специалисти правят оценка като по-високо рискови за бизнеса на метна почва комерсиалните войни, митническите цени, икономическите наказания, протекционизма, Brexit и дезинтеграцията в Еврозоната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР