Три студентки на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ получиха стипендии за

...
Три студентки на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ получиха стипендии за
Коментари Харесай

3 студентки от ПУ с китайски стипендии

Три студентки на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ получиха стипендии за отличен триумф от Негово Превъзходителство Дун Сяодзюн, дипломат на Китайската национална република в България. Това стана на публична гала в зала „ Компас “ на висшето учебно заведение, оповестиха оттова.

Отличените студентки са Надежда Жекова, Нанси Чепанова и Микаела Джамджиян от специалността „ Приложна филология с китайски език “.

Стипендиантките и присъстващите на церемонията бяха поздравени от Н. Пр. Дун Сяодзюн и от шефовете на Институт „ Конфуций “ в София госпожа Аксиния Колева и проф. Лиу. В поздравленията към домакините беше откроена интензивността на студентите и преподавателите от Пловдивския университет в реализирането на разнородни начинания във всички вероятни посоки на интернационалния научен продан, ориентиран към проучването и популяризирането на китайския език и просвета, както и заслужените през последните години награди от участия в състезания и креативен изяви.

Благодарствени грамоти за повсеместен принос в развиването на специалностите с китайски език получихаи и преподавателите в Пловдивския университет доктор Елица Миланова и лекторката по китайски език Уан Ин.

Музикален привет бе поднесен както от студенти в ПУ „ Паисий Хилендарски “, по този начин и от техните китайски сътрудници с осъществяване на пиано и цигулка.

Като съпътстващо церемонията събитие бе открита и изложбата „ Свят от писмени знаци “, проведена от Класна стая „ Конфуций “ към Пловдивския университет. Класната стая е основана през 2016 година с финансовата поддръжка на Институт „ Конфуций “, София. Тя е учебен и културен център, чиято съществена активност е обвързвана с преподаване на китайския език, разпространение на китайската просвета, развиване на другарските връзки и интернационален продан в областта на образованието, науката и културата.

Въпроси, свързани с разширение на опциите за учебен, теоретичен и културен продан с китайски просветителни институции, бяха разисквани по време на срещата сред представители на университетското управление и Филологическия факултет и дипломат Дун Сяодзюн и Ян Тиен, консултант по образованието при посолството на КНР в София.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР