Три сценария за септември. Двата са известни, а третият –

...
Три сценария за септември. Двата са известни, а третият –
Коментари Харесай

Проф. Витанов описа ситуацията с К-19 и какво най-вероятно ще стане в края на септември

Три сюжета за септември. Двата са известни, а третият – най-вероятен. Нещата не престават както до момента. Който съблюдава ограниченията – продължава да ги съблюдава, а който не - не. Това съобщи математикът на Националния щаб за битка с ковид проф. Николай Витанов в телевизионно изявление.

Тогава се чака да стигнат 25 000 в края на септември, броят на умрелите 800. Това не е най-вероятният сюжет, само че за него здравната система би трябвало да се готви, с цел да са ни вързани гащите.

По думите му най-хубавият сюжет е внезапно 300 000 души, които не съблюдават ограниченията, да стартират да ги съблюдават. Тогава ще имаме 20 000 в края на септември.

„ Най-реалистичният сюжет е известна част от хората да стартират да съблюдават отчасти ограниченията. В този случай, цифрата, което излиза, е към 21 700. Това, което аз чакам, е в края на септември да имаме 20 000 – 21 700. Което, значи към 5000 нови случая до края на септември “, уточни той.

Проф. Витанов уточни, че не счита проценти, тъй като те не демонстрират действителните случаи, тъй като тестванията не се вършат на инцидентен принцип.

Той разяснява и началото на образователната година.

„ От моята камбанария нещата са стояли по този начин – повече контакти, повече случаи. Но децата би трябвало да учат. Ето за какво от Министерството на образованието са решили един компромисен вид - да стартира образователната година присъствено, а по-късно да се премине към едно отдалечено образование, може би към началото на първата грипна почивка:, посочи той.

„ Винаги съм имал един принцип – не се прецаквайте, прецакайте вируса “, приключи проф. Витанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР