Три страни от НАТО прехвърлят 70 самолета на Украйна, които

...
Три страни от НАТО прехвърлят 70 самолета на Украйна, които
Коментари Харесай

Украинските ВМС: България ни прехвърля 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25

Три страни от НАТО трансферират 70 самолета на Украйна, които могат да бъдат основани в Полша. България трансферира 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25 на Украйна, Полша - 28 самолета МиГ-29, Словакия - 12 МиГ-29. Въпреки това в понеделник на брифинг българският министър председател Кирил Петков изрично съобщи, че не има намерение да изпраща самолети в Украйна, акцентира ТАСС.

България, Полша и Словакия трансферират на Украйна 70 военни самолета, които могат да бъдат основани на полски летища. Това заяви във вторник на формалната си страница във Фейсбуk пресслужбата на Военноморските сили на въоръжените сили на Украйна.

"70 самолета за украинската войска! Нашите сътрудници ни дават МиГ-29 и Су-25! Ако е належащо, те ще могат да се базират на полски летища, от които украински водачи ще извършват бойни задания ", споделят от военната пресслужба.

Според него България трансферира на Украйна 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25, Полша - 28 самолета МиГ-29, Словакия - 12 МиГ-29.

Представителят на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел сподели, че външните министри на Европейски Съюз са се съгласили да дават на Украйна оръжия на стойност 450 млн. евро. Освен това Борел сподели, че Европейски Съюз ще достави военни самолети на Украйна.

Въпреки това в понеделник на брифинг българският министър председател Кирил Петков изрично съобщи, че не има намерение да изпраща самолети в Украйна, акцентира ТАСС. "Имаме дребен брой самолети и не можем да ги прехвърлим на никого. Техният брой е безусловно непълен, с цел да защитим небето ни и изказванието, че ще им дадем в този миг, е неуместно ", сподели Петков.

На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи признаването на суверенитета на ДНР и ЛНР. С техните водачи бяха подписани контракти за другарство, съдействие и взаимопомощ. Миналия четвъртък сутринта Путин съобщи, че в отговор на апела на водачите на републиките в Донбас е решил да организира специфична военна интервенция. Руският водач акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, напомня ТАСС.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР