Три столични квартала и близко село се готвят за бунт

...
Три столични квартала и близко село се готвят за бунт
Коментари Харесай

Квартали и софийско село на бунт, ако не им ремонтират булеварда и улиците

Три столични квартала и близко село се готвят за протест против окаяното положение на улици и бул.. Става въпрос за „ Искърско шосе “ и пресечките му. Заради неприятното положение на булеварда, улиците и тротоарите, които тук-там дори липсват, локалните поданици са подготвени да излязат на митинги и даже да блокират придвижването. Тиова излиза наяве от изпратено от кварталния съвет на „ Абдовица “ и публичните препоръки на „ Дружба “ 1 и 2, и на село Бусманци писмо до столичния градоначалник Йорданка Фандъкова и районния кмет Ивайло Цеков.

„ Обръщаме се към Вас с гледище за незабавен ремонт на бул. Искърско шосе и другите улици, свързващи жк „ Дружба ” 1 и 2 с кварталите Абдовица и Димитър Миленков и с. Бусманци. Лошото положение на пътя, на тротоарите и тяхната липса на доста места всекидневно са причина за катастрофи и произшествия с вреди и с заплаха за живота и здравето на пътуващите с градския превоз, с персонални коли или пешеходци “, пишат недоволстващите.

В писмото те показват и своето отвращение от следващия фалшив ремонт в края на 2017 година, който не е издържал и няколко дни. Според хората той за следващ път единствено е източил средства на столичните данъкоплатци.

„ В случай, че не предприемете незабавните и наложителни желаните от нас дейности, Ви уведомяваме, че ще се наложи да прибегнем до митинг, включващ прекъсване на трафика по така и така доста натоварената права, или на други места в регион „ Искър “ или в центъра на София! “, приключва писмото.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР