Три станаха жертвите на екстремните валежи и бури от средиземноморския

...
Три станаха жертвите на екстремните валежи и бури от средиземноморския
Коментари Харесай

Три са вече жертвите на бурята „Даниел" в Гърция

Три станаха жертвите на рисковите превалявания и стихии от средиземноморския циклон „ Даниел “ в Гърция, заяви гръцката национална телевизия. 82-годишен мъж беше открит мъртъв в село Елинопиргос в префектура Тесалия в Централна Гърция, откакто е бил отвеян от придошлите води.

Другите жертви на циклона са жена, открита в региона на Магнисия, и мъж, умрял под срутила се върху него стена в региона на Волос, написа Българска телеграфна агенция.

Фериботите не могат да се движат поради ураганния вятър

Гръцките управляващи и поданици не престават да търсят още трима души, изчезнали от неприятното време в Централна Гърция, заяви новинарският уебсайт news24/7.

В регионалните единици Магнисия, Трикала, Кардица, Споради и още три общини в регионалната единица Лариса беше оповестено през вчерашния ден изключително състояние заради изобилните превалявания и стихии в Централна Гърция.

Пожарната работа заяви, че от вторник до през днешния ден е получила общо 4870 сигнала, като множеството от тях са били свързани с изпомпване на вода, премахване на паднали дървета и извеждане на хора на безвредни места, съобщи телевизия „ Скай “. Само в префектура Тесалия чиновниците на пожарната са приели 3100 сигнала.

Гърция към момента е в капан след рекордните количества дъжд, паднали в района

От службата приканват жителите да са изключително деликатни и да съблюдават напътствията на способените органи.

Според Националната метеорологична работа неприятното време, което предизвиква неизчислими вреди на инфраструктура, домове, бизнес и годишна продукция, ще продължи и до през днешния ден в следобедните часове с проливни дъждове и висока периодичност на мълнии.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР