Три срещи на върха днес - на Европейския съюз, НАТО

...
Три срещи на върха днес - на Европейския съюз, НАТО
Коментари Харесай

Срещи на върха в ЕС, НАТО и Г-7: Байдън и Зеленски ще участват в срещата на евролидерите

Три срещи на върха през днешния ден - на Европейския съюз, НАТО и Г-7. Лидерите на страните от Евросъюза се събират довечера в Брюксел, с цел да обсъдят съветската военна експанзия против Украйна, възможни нови наказания против Русия, както и ограничения за преустановяване на съветската енергийна взаимозависимост и преодоляване на високите цените на силата в Европа.

В срещата на евролидерите ще взе участие американският президент Джо Байдън, а посредством видеоконферентна връзка ще се включи и украинският президент Володимир Зеленски.

Очаква се водачите да дискутират и ограничения, свързани с посрещането и потребностите на украинските бежанци в Европа, както и продоволствената сигурност на фона на възходящите цени на храните и силата. Те ще обсъдят и предложенията на Европейската комисия за общо европейско закупуване на газ и гарантиране на запълването на европейските газохранилищата за идната зима.

Някои от страните, измежду които и България, предложиха и таван на цените и понижаване на акцизите на горивата. От българска страна в срещата взе участие министър председателят Кирил Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР