Три Снежанки изпрати днес Дядо Коледа да зарадват малките пациенти

...
Три Снежанки изпрати днес Дядо Коледа да зарадват малките пациенти
Коментари Харесай

БМЧК изненада с коледни дарове малките пациенти в Детско отд...

Три Снежанки изпрати през днешния ден Дядо Коледа да зарадват дребните пациенти в „ УМБАЛ-Пловдив “ с дарове – играчки, направени особено от джуджетата за Детското поделение.

Посланици на положителното станаха Диляна Малакова, Нели Петрова и Мария Димитрова от Младежката организация на БЧК. Много желаеме в тази тежка пандемия от COVID-19 да зарадваме болните деца, на които ще се наложи да прекарат празника в лечебното заведение, и да им създадем радостно въодушевление, сподели Диляна.



Играчките бяха признати от старшата сестра в Детско поделение Нели Мазникова и от педиатъра доктор Катерина Москова. Минути по-късно бяха дадени на децата, чиито очи незабавно заблестяха от наслада. БЧК направи дребните ни пациенти радостни и щастливи, накара ги да не помнят, че са заболели и им вдъхна религия, че има Дядо Коледа, т..е. че положителното съществува, съобщи доктор Москова.

Д-р Москова благодари на младите деятели от Червения кръст. Признателни сме за благия жест и за вниманието към болните деца, а най-вече за желанието да бъдат ощастливени в сложен за тях миг, сподели тя. Лекарката насочи сърдечни пожелания към девойките да бъдат здрави и да не престават да творят положителни каузи.



БЧК е филантропична организация, която години наред не стопира да поставя грижи за заболели и страдащи, отлично е, че в благотворителните акции се включват младежи, които умеят да демонстрират състрадание и съпричастност, обявиха от управлението на „ УМБАЛ-Пловдив “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР