Три сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев са подадени до

...
Три сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев са подадени до
Коментари Харесай

ИТН съветват Петър Илиев да съди доц. Наталия Киселова

Три сигнала за плагиатство против Петър Илиев са подадени до Софийския университет след разкритията, че той е преписал труда на собствен сътрудник от Юридическия факултет. От "Има подобен народ " застават твърдо зад номинацията на Илиев за вътрешен министър и няма да вършат промени в проектокабинета си.

40 страници от докторската дисертация на доцент Наталия Киселова се оказват част от към този момент неоткриваемата книга на Петър Илиев. Единият лекар, другият доцент – Илиев и Киселова са сътрудници в Юридическия факултет на Софийския университет.

За случая обаче се схваща 6 години по-късно, когато името на Илиев се завърта в рулетката на Има Такъв Народ за министър председател.

"Публични са всички наши писания, те е трябвало да ги ревизират преди този момент или пък са спуснали името по лъжлива диря ", съобщи доцент Киселова.

Проверка на изказванията обаче от "Има подобен народ " няма да вършат. Напротив! От партията приканиха Петър Илиев да съди доцент Киселова.

"Доц. Киселова, в случай че имаше някакви искания във връзка с плагиатството, можеше да ги направи в законовия период. Минаха 5 години. Трябваше да стане Петър Илиев обществена персона, с цел да се спекулира с плагиатство. Нека да забележим истината каква е ", разяснява депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Истината обаче ще търсят в Софийския университет, където към този момент са постъпили три сигнала за плагиатство против Петър Илиев. За Bulgaria ON AIR деканът на Юридическия факултет проф. Даниел Вълчев съобщи, че по устав би трябвало да се откри има ли кражба на интелектуален труд.

"Там се планува съответното звено дружно с декана да провеждат комисия от специалисти, която да съпостави трудовете и да откри има ли съображение за плагиатство ", обясни процедурата депутатът от "Демократична България " Антон Славов.

Самият Петър Илиев не отговори на позвъняванията ни. Трудът му е изтеглен от пазара. В обществените мрежи обаче бяха оповестени идентичните пасажи от двете творби.

И до момента в който от партията на Трифонов не откриха съображение да изтеглят кандидатурата на Петър Илиев, тази на сегашния финансов министър Асен Василев беше отхвърлена от тях точно поради подозрения за кражба на интелектуална благосъстоятелност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР