Три сигнала внесе БСП в прокуратурата по сделката за ЧЕЗ.На

...
Три сигнала внесе БСП в прокуратурата по сделката за ЧЕЗ.На
Коментари Харесай

БСП внесе три сигнала в прокуратурата за сделката с ЧЕЗ

Три сигнала внесе Българска социалистическа партия в прокуратурата по договорката за ЧЕЗ.

„ На първо място настояваме да се извърши инспекция на средствата, с които „ Инерком “ България кандидатства за закупуването на ЧЕЗ, сподели депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков, представен от БГНЕС.

„ Събрали сме документи за метода, по който е приватизиран ЧЕЗ – през 2004 година и през 2012 година По отношение на продажбата на 33% през 2012 година при държавното управление на Бойко Борисов ние питаме прокуратурата дали всичко това е направено законосъобразно, защото имаме документи, че има нарушени стратегически документи на страната при реализиране на тази договорка “, акцентира Зарков. Според него в от партията са се позовали на две енергийни тактики. По-специално – на тактиката за продажба на енергоразпределителните сдружения, където ясно е посочено, че страната би трябвало да резервира контролния пакет от 33%.

Третият сигнал е по досъдебно произвеждане през 2013 година против незнаен причинител – длъжностно лице на ЧЕЗ България. " Това произвеждане е било формирано, че не е положил задоволително грижи за ръководенето, ръководството и стопанисването на имуществото, в резултат на което са последвали огромни вреди. Питаме основния прокурор какво се е случило и какви са резултатите от това произвеждане ", съобщи депутатът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР