Три седмици след като мнозинството отхвърли искането на БСП и

...
Три седмици след като мнозинството отхвърли искането на БСП и
Коментари Харесай

ДПС обяви последен шанс за ГЕРБ да свали доверие от Цвета Караянчева

Три седмици откакто болшинството отхвърли настояването на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за оставката на Цвета Караянчева като ръководител на 44-ия парламент, двете партии още веднъж желаеха нейното премахване.
Заради нарушени процедури и прекъсване на микрофона при изявленията им депутати от Българска социалистическа партия предложиха Цвета Караянчева да спре да се държи все едно Народното събрание е "личната й кухня ", а да се отдръпна. Движение за права и свободи пък предизвести ГЕРБ, че има финален късмет да смъкна доверието си от Караянчева.
В декларация от името на групата водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ още веднъж напомни, че ръководителят на Народното събрание бездействала по остарял сигнал за несъответственост на длъжности на член на Централната изборна комисия, определен от депутатите. Той сподели, че ГЕРБ има финален късмет да приведе комисията в сходство на законите, защото няма по какъв начин една изборна комисия с противозаконен състав да организира законни и почтени избори. Според него ръководещите от в този момент основават предпоставки за парламентарна рецесия след изборите.
Мустафа Карадайъ сподели още, че ще предизвести интернационалните наблюдаващи на изборите, измежду които Съвета на Европа, Венецианската комисия и Организацията за сигурност и съдействие в Европа, че съставът на изборната комисия е противозаконен, а ГЕРБ не желае да го приведе в сходство.
От лятото Движение за права и свободи упорства Народното събрание като шеф на въпросния член на изборната комисия, чието име не загатва, да прегледа сигнала. По неофициална информация той е против юриста доцент Таня Йосифова от квотата на "Обединените патриоти " в комисията, която е и началник на катедра в УНСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР