Три самотни истории, филм на кино школа Братя Люмиер при

...
Три самотни истории, филм на кино школа Братя Люмиер при
Коментари Харесай

Второ място за Три самотни истории на кино школа Братя Люмиер на международен фестивал

" Три самотни истории ", филм на кино школа " Братя Люмиер " при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна, бе почетен с II премия от IV Международен юношески фестивал " Славянски звън ", който се организира под патронажа на Карен Алексанян, основател и създател на " Двор на Кирилицата " - гр. Плиска. Това оповестиха от Общиснки детски комплекс за Varna24.bg.

Фестивалът, който е с конкурсен темперамент, има задача да се ускори ролята на културата, като мотор в процеса на културно обновление  на град Варна.

Отличената късометражна лента на " Братя Люмиер " е по претекстове от творчеството на даровития варненски публицист и драматург Людмил Станев. В основната роля е Алекс Алексиев, артист от трупата на  ДЮТ " Златното ключе “.

Това не е първо самопризнание за продукцията на варненските възпитаници. Филмът " Три самотни истории " бе прожектиран и по време на юбилейното издание на Pocket Festival в столицата през 2022 година Спечели две награди на Международния фестивал за младежко медийно изкуство " Арлекин ". Малко по-рано пък сграбчи оценки за постановка и най-хубав филм от Националния конкурс за късометражно игрално кино " Ученически кинофест – Стара Загора 2022 “.

Писателят Людмил Станев към този момент е гостувал на школата на ОДК. Това стана посредством рубриката " Децата и Госпожата... питат ", където той описа пред младежите за любителските си стъпки на театрал. По време на срещата, Станев посъветва учениците да не изоставят книгите, тъй като положителният филм се ражда за първи път от положителния сюжет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР