Три са версиите след като и отне живота на 14

...
Три са версиите след като и отне живота на 14
Коментари Харесай

Версиите за разбилия се край Киев хеликоптер: Пилотска грешка, технически проблем или саботаж


Загиналият министър Денис Монастирски и сътрудниците му са пътували към фронта в региона на Харков. Както в други сходни случаи, те са употребявали пътнически, а не боен хеликоптер. Често за задачи с високопоставени лица машините летят доста ниско, съвсем на височината на дърветата, с цел да избегнат възможни съветски ракети. Засега на публикуваните от мястото фрагменти не се виждат следи от ракета.

Мястото, на което се разрушава хеликоптер, е до детска градина, а в ранния утринен час доста родители оставят децата си. Жертвите са 14, измежду които дете. В болница са 25 души, от тях 11 деца.

„ Чухме детонацията, хукнахме на открито. Дъщеря ми изтича да прибере внучката, която беше в градината. Взехме я, само че всичко беше в пламъци “, сподели Тетяна Шебика, баба детето, което се е избавило.

Местните описват, че не е имало сирени за въздушна паника. 17-годишният Хлиб живее в квартала и оказва помощ за евакуацията на пламналата детска градина.

„ Всичко беше обгърнато в пушек, а във въздуха се усещаше неприятна остра миризма. Сложихме си мокри маски. Чувахме писъци. Подадоха ни няколко деца през оградата, поехме ги и им оказахме първа помощ “, описа той.

„ За жал това е просто следващият отблъскващ ден за Украйна. Нямам сили да изразя страстите си посредством думи “, сподели първата дама на Украйна Олена Зеленска.

Жители на квартала описват, че сутринта е била мъглива, а поради спиране на тока нищо не е светело. Според очевидец преди да падне, хеликоптерът се е опитал да избегне високите блокове, различен загатва мълния.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР