Три са вече жертвите след потопа, връхлетял южното ни Черноморие.

...
Три са вече жертвите след потопа, връхлетял южното ни Черноморие.
Коментари Харесай

Три са вече жертвите след потопа

Три са към този момент жертвите след потопа, връхлетял южното ни Черноморие. Идентифицирани са телата на двама мъже и жена. Няма нови сигнали за изчезнали хора, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Както Burgas24.bg заяви гранично-полицейски транспортен съд е в акваторията на Царевския залив за подкрепяне на дейностите по търсене и избавяне.

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас контролират придвижването по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към сегашния миг няма достъп до Синеморец. Органите на реда реализират и линеен надзор за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите реализират и надзор по отношение на развалена или унищожена благосъстоятелност на жители, за недопускане на мародерски дейности.

Служителите на зонално жандармерийско ръководство в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от подпомагане.

Екип на РД “Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Бургас,  дружно с непринудено формирование от Пловдив по закона за отбрана от бедствия освобождават пътя за с. Фазаново, посредством изрязване и пренасяне на дървета и клони, както и ревизират проходимостта на пътя. Екипи огнеборци реализират отводнителни дейности в с. Лозенец и к-г " Оазис “. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват следено вода от два язовира в Лозенец, за недопускане на преливането, а  водолази търсят по море и наоколо до сушата разнообразни рискови предмети, отнесени от придошлата вода. Пожарникари  участват  и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в обезпечаването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в с. Кости и оказват подпомагане на локалното население.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР