Три са случаите на онлайн измами за 1,5-2 млн. лв.,

...
Три са случаите на онлайн измами за 1,5-2 млн. лв.,
Коментари Харесай

Схемата за измами за над 1,5 млн. лв.: Плащаш по 200 лв. месечно за реклама в интернет - Темида

Три са случаите на онлайн измами за 1,5-2 млн. лева, за които по-рано денем души при взаимна акция на прокуратурата и ГДБОП.

Първият случай е от средата на декември. Става дума за измами с реклами в интернет, с които са зарибявани жители, предприемачи и компании. До момента са открити трима души - двама са шефове, а третият шеф на сдружение, което от 2016 година се занимава с реклама в интернет. Пострадалите са плащали сред 180 лева и 220 лева.месечно, с цел да се популяризират, обясниха от прокуратурата. 

Установено е, че причинителите са се представяли за упълномощени хора от най-голямата интернет търсачка. Те събирали огромни суми от предприемачи в цялата страна, като им обещавали по-добро показване в интернет. Задържаните са наемали чиновници, които да набират хора и компании да оферират реклама в Гугъл, оповестиха проверяващите.

Сред потърпевшите е аграрни производител, който отглежда животни. Разследващите недоумяват по какъв начин индивидът се е поддал на изкушението да заплати за реклама, с цел да се нарежда по-добре в търсачката.

По незаконната група е работено близо година, а схемата станала ясна, откакто ощетените разбрали, че са излъгани и са почнали да си желаят парите назад.

" На този стадий мога да кажа, че към този момент е формирано произвеждане. По тази скица повече от година работят взаимно ГДБОП и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив ", разяснява служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в Кърджали.

Той отхвърли детайлности към осъществяването на въпросните измами. Само сподели, че схемата е работила в огромни мащаби и явно от дълго време. Изяснява се точният брой на ощетените. Министърът изрази вяра, че производството ще протече по метод, по който ще се стигне до неоправдателни присъди. Демерджиев добави, че има намерение да награди хората, работили по случая, тъй като това е добър образец за поредна работа в дълъг интервал от време, който е довел до резултати.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР