Три са основните критерии за избор на изтребителите - това

...
Три са основните критерии за избор на изтребителите - това
Коментари Харесай

Генерал Попов: Купуваме 16 бойни самолета, но на 2 етапа

Три са главните критерии за избор на изтребителите - това са бойна успеваемост (какво може да извършва самолетът), вторият критерии това е цената и третият критерии е остатъчен запас - дълготрайност на времето, за което можем да го използваме този аероплан.

Като цяло решението е да се купят 16 самолета - една цяла ескадрила, само че това ще стане на два стадия, изясни още ген. Константин Попов - ръководител на парламентарната комисия по защита, в студиото на bTV.

По думите му на първия стадий ще се купят 8 самолета. В плана за капиталов разход са заделени над 1 милиард лв.. Според ген. Попов, до 1 януари 2019 година процесът би трябвало да завърши - първо работят специалистите, по-късно предложенията ще бъдат разисквани от политико-експертна група, ще се предложат на министъра, той ще ги предложи в Министерския съвет и тогава ще се разгласи какъв е изборът. Този план би трябвало да мине и през Народното събрание. Следват и договаряния с определената компания, с която се прецизират доста елементи.

Лобиране за избран аероплан и служебна дисквалификация не би трябвало да има, безапелационен беше ген. Константин Попов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР