Три са новите случаи на диагностицирани с COVID-19 хора в

...
Три са новите случаи на диагностицирани с COVID-19 хора в
Коментари Харесай

Два от новите COVID-случаи в Русе са на майка и дъщеря, прибрали се от Украйна

Три са новите случаи на диагностицирани с COVID-19 хора в област Русе, оповестиха от Регионалната здравна ревизия в крайдунавския град.

Два от тях са на майка и щерка, надлежно на 34 и 12 години. Те са се завърнали неотдавна от Украйна, минавайки през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " при Русе.

Оплакванията на детето са се изразявали в нараснала температура до 38.2°С, обща изнемощялост, болки в мускулите и ставите, както и суха кашлица.

При майката недоволствата са съвсем същите, като се изключи нарасналата телесна температура. Контактен на двете лица е надлежно брачният партньор на 34-годишната жена.

И двете са откарани с кола за спешна помощ на Центъра за Спешна здравна помощ до инфекциозното поделение на УМБАЛ "Канев ", като все още те са в повредено общо положение, само че без данни за пневмония.

Третият случай е на жена на 81-годишна възраст. Тя е призната в Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести "Д-р Димитър Граматиков – Русе ", откакто е почувствала мощна изнемощялост, а след това се появила кашлица и нараснала температура.

От 17-ти юни тя е била призната на болнично лекуване в отделението по лъчетерапия в Комплексния онкологичен център, като незабавно след появяването на симптоматиката, типична за ковид, й е направена рентгенова фотография на бял дроб, от която са видни данни за пневмония и точно поради това е ориентирана към Белодробната болница. Към момента дамата е в приблизително тежко положение, само че няма нужда от интубиране.

По данни на Регионалната здравна ревизия на територията на област Русе дейните случаи на ковид все още са осем, като пет от тях са приети в болница, а останалите трима са на домашно лекуване. Така общият брой на диагностицираните пациенти с COVID-19 в Русенско стана 25.

17 от тях са излекувани, а други двама пациенти с ковид без значение, че са родом от Русе, живеят и се лекуват в Бургас и София.

Отново по данни на Регионалната здравна ревизия все още на болнично лекуване в област Русе се намират общо 18 души. 12 от тях са от област Разград, един от област Търговище и 5 от Русе.

Понастоящем поставените под карантина в региона лица са 386, а за други 5588 тя към този момент е изтекла. Така общият брой на тези, които са били или не престават да бъдат под карантина е 5974, разяснява Българска национална телевизия.

Предприятие за произвеждане на авточасти е новото огнище на COVID- 19 в Смолян
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР