Три референтни лаборатории за изследване на проби за наличие на

...
Три референтни лаборатории за изследване на проби за наличие на
Коментари Харесай

Три референтни лаборатории ще изследват за коронавирус в Пловдив

Три референтни лаборатории за проучване на проби за съществуване на ковид ще има в Пловдив. Това заяви регионалният шеф Дани Каназирева тази заран. Тя посочи, че всеки миг се чака с ъс заповед на здравния министър Кирил Ананиев в Пловдив, да бъдат одобрени  лаборатории в три пловдивски лечебни заведения, в които ще се вършат проучвания за COVID-19.

Лабораториите ще са в УМБАЛ “Свети Георги “, УМБАЛ “Каспела “ и УМБАЛ “Пълмед “, уточни Каназирева. Проверка на откри, че в две от тях - частните " Каспела " и " Пълмед " към този момент се работи с PCR проби.

От пресслужбата на регионална администрация прецизираха, че преди седмица, Медицинският щаб в Пловдив е изпратил искане до Министерство на здравеопазването и в Пловдив да бъде утвърдено разкриването на референтна лаборатория.

" Добрата вест е, че чакаме това да стане за трите лечебни заведения, които първи започнаха да одобряват и лекуват пациенти с ковид , като за лабораторията в болница „ Свети Георги " към този момент са поръчани 3000 PCR теста ", прецизираха от регионална администрация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР