Три реанимационни легла с пълно оборудване – респиратори, инфузионни помпи

...
Три реанимационни легла с пълно оборудване – респиратори, инфузионни помпи
Коментари Харесай

Дарители купуват техника за 120 000 лв. на монтанската болница за лечение на коронавирус

Три реанимационни кревати с цялостно съоръжение – респиратори, инфузионни помпи и пациентски монитори ще обезпечи Регионалната конструкция на Българския лекарски съюз (БЛС) в Монтана за интензивното поделение в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев ", където ще се лекуват пациенти с ковид. Медицинската техника към този момент е поръчана, а за нея в дарителската сметка на локалната конструкция на БЛС са събрани 120 000 лева Това заяви ръководителят на колегията доктор Людмил Джурджов.
С доставката на новата техника болничното заведение в Монтана ще излезе от листата на здравните заведения, които доктор Кунчев даде като негативен образец за подготвеност да лекуват пациенти с COVID-19 в тежко положение. Пред публицисти той съобщи, че „ проблематични са Монтана и Видин “.
„ Вече разпределихме дарените от частно лице 800 маски от висок клас на лечебните заведения в Монтана, Лом и Берковица и на „ Сити клиник Свети Георги”, добави доктор Джурджов.
Предстои лекарският съюз да разпредели следващите защитни маски, очила и дрехи получени от акцията „ За героите в бяло”. Миналата седмица оттова в Монтана са пристигнали и раздадени на общопрактикуващи лекари маски, защитно облекло и 102 броя защитни очила.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР