Три ракети тип "Катюша" са паднали в неделя вечерта на

...
Три ракети тип "Катюша" са паднали в неделя вечерта на
Коментари Харесай

Ракета удари ресторанта на посолството на САЩ в Багдад ВИДЕО

Три ракети вид "Катюша " са паднали в неделя вечерта на територията на американското посолство в Багдад, като една от тях е поразила корпуса с ресторанта на дипломатическа задача, оповестява Al-Arabiya, базирайки се на източник в иракските служби за сигурност.

Няколко часа по-рано имаше информация, че пет ракети са паднали покрай "зелената зона " на Багдад, в която се намират държавни служби и посолства.

Говорителят на иракския парламент Мохамед ал Халбуси е декларирал, че ракетният обстрел против американското посолство в Багдад е в ущърб на репутацията и суверенитета на страната. Изпълняващият длъжността министър председател на страната Адел Абд ал Махди е разпоредил да бъдат открити и осъдени причинителите на удара върху дипломатическата задача.

A few hours ago multiple rockets were fired at the US embassy in Baghdad. One of the rockets had a direct hit on the embassy and caused damage and a fire #Iraq #Baghdad pic.twitter.com/qUh1tjiUcQ
— CNW (@ConflictsW) January 26, 2020 "Зелената зона " на Багдад от време на време се трансформира в цел на ракетни офанзиви. По-специално, вечерта на 20 януари ракети паднаха покрай американското посолство, като тогава се размина без жертви или опустошения.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР