Три ракети са ударили жилищен район в Одеска област, има

...
Три ракети са ударили жилищен район в Одеска област, има
Коментари Харесай

Обстрел с ракети Искандер по жилищен район в Одеска област

Три ракети са блъснали жилищен регион в Одеска област, има ранени, заяви губернаторът на региона Максим Марченко във видео, оповестено онлайн.

" Врагът преди малко нанесе удар с три ракети по обитаемо място в региона на Одеса. Ракетите са изстреляни от територията на Крим от оперативно-тактически комплекс " Искандер ", добави Марченко.

Над 6 200 души са били изведени през днешния ден по филантропични коридори от украински градове, оповестиха управляващите в Киев.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на кабинета на президента на Украйна, уточни в обособена онлайн обява, че 3071 души са съумели да изоставен обсадения град Мариупол.

Русия от своя страна заяви, че единствено през днешния ден е отворила 10 филантропични коридора в пет района на Украйна.

Допълнителен кулоар от Мариупол до Запорожието е бил открит по персоналното гледище на водачите на Франция и на Германия Еманюел Макрон и Олаф Шолц пред съветския президент Владимир Путин.

Конвоят, който се опитваше да помогне за улеснение на евакуацията на цивилни от Мариупол, беше обаче заставен да се върне назад, заяви в петък вечерта Международният комитет на Червения кръст (МКЧК), съобщи Ройтерс.

Междувременно е владян пожарът в петролната база в съветския град Белгород, за който Русия упреква Украйна.

Говорителят на съветското министерство на защитата военачалник Игор Конашенков съобщи, че два въздушни удара са били нанесени от украински хеликоптери Ми-24. Според съветската страна, атакуваната база за течни горива в Белгород няма нищо общо с съветските въоръжени сили, а единствено доставя гориво за цивилни транспортни средства.

По-рано през днешния ден украинската страна не удостовери, само че и не отхвърли авиацията й да е нанесла въздушния удар.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР