Три птици от вида белоглав лешояд, защитен вид в Кипър,

...
Три птици от вида белоглав лешояд, защитен вид в Кипър,
Коментари Харесай

Редки лешояди са открити отровени в Кипър


Три птици от типа белоглав лешояд, предпазен тип в Кипър, са били открити мъртви в окръг Пафос, като е открито, че те са станали жертва на противозаконна приложимост на отровни примамки, оповестява в електронното си издание в. „ Филелефтерос “.

Мъртвите лешояди, една стара птица и две новоизлюпени, са открити на 3 и 4 май. Не са открити и двете двойки, на които принадлежат двата новоизлюпени лешояда, като се допуска, че и родителите са мъртви.

Вчера в границите на плана „ Живот с лешоядите “ е направено броене на лешоядите в следената от държавното управление територия на Кипър и са открити общо едвам осем екземпляра при 20, открити при предходното броене.

Това е третият и най-сериозен случай на отравяне на лешояди през последните месеци. През предходните две години не са установявани сходни произшествия.  

Поставянето на отровни примамки в Кипър се санкционира с до три години затвор и/или с санкция от 20 хиляди евро, а при положение, че бъде нанесена вреда на предпазен тип – с до 10 години затвор и/или санкция до 500 хиляди евро, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР