Три противопожарни самолета от Испания и Хърватия се присъединиха към

...
Три противопожарни самолета от Испания и Хърватия се присъединиха към
Коментари Харесай

ЕС помага на Турция в битката срещу огъня

Три противопожарни самолета от Испания и Хърватия се причислиха към интернационалните старания за битка против горските пожари, обхванали Южна Турция, заяви Европейската комисия, представена от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Един аероплан от Хърватия се е отправил към региона на Анталия нощес, до момента в който два самолета за гасене на пожари от Испания са пристигнали през днешния ден в град Мугла. Екип от 27 водачи от Испания ще се включи в напъните по гасенето на пламъците, осведоми Анадолската организация.

През миналата седмица най-малко 154 огромни горски пожара избухнаха в разнообразни елементи на страната, от които осем обособени пожара към момента не са овладени, отбелязва ДПА. Досега осем души са починали и 47 се лекуват в лечебни заведения поради пожарите, заяви министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа. Правителството е подложено на рецензия заради неналичието на задоволителна подготвеност и закъснели дейности в регион, в който пожарите постоянно са били проблем през лятото.

Украйна, Русия, Иран и Азербайджан също са изпратили самолетна техника за гасене на пожари на Турция, напомня Анадолската организация. Местните управляващи в окръзите Мугла и Анталия предизвестиха за заплаха от разпространяване на пожарите към жилищните зони, като към този момент са евакуирали няколко квартала. Пламъците в региона на крайбрежния град Миляс в окръг Мугла може да доближат до локалната топлоелектроцентрала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР