Три протеста ще се проведат днес на 31-ата годишнина от

...
Три протеста ще се проведат днес на 31-ата годишнина от
Коментари Харесай

31 години от 10 ноември 1989 г. - три протеста срещу властта, в единия ще участва доц. Мангъров

Три митинга ще се проведат през днешния ден на 31-ата годишнина от началото на демократичните промени у нас на 10 ноември 1989 година

Първата проява е проведена от Отровното трио, което в изискванията на пандемия приключи организацията на обичайния вечерен митинг и стартира по-редки акции денем. След като и през вчерашния ден бяха дружно с Мая Манолова от " Изправи се.бг " пред Министерски съвет, където сложиха болнични кревати в символ на митинг против проблемите в здравната система, през днешния ден тримата съперници на ръководещите ще проведат самодейността " Диктаторът Живков роди Тиква ". Те още веднъж ще се съберат в 12 часа на същото място.

" Подаряваме галерия на диктаторчето по отношение на годишнината от смяната в България. Всеки, който желае може да разпечата и да донесе фотография, която да МУ припомня от кое място е тръгнал и до каква степен ни докара ", приканиха проф. Велислав Минеков, юрист Николай Хаджигенов и пиарът Арман Бабикян.

В 19 часа, отново пред Министерски съвет, ще се организира митинг под наслов " 10 ноември: Промяна, а не замяна! 31 години стигат! ", проведен от Орловград - Протест Блокада, Палатков лагер пред Софийския университет и майките на деца с увреждания " Системата ни убива ",

" В ден 125 от нашето неодобрение, се събираме единни, повече от всеки път, с цел да довършим започнатото! Преди 31 години започнахме битката за народна власт, само че народна власт по този начин и не получихме. Много други страни обаче съумяха. Значи е допустимо. Ще успеем и ние! В последните месеци, поставихме проблемите на обществото на дневен ред и към този момент никой не може да ги подмине. Сега е време за решителното деяние. За една последна битка със задкулисието и мафията. Народът против тях! Събираме се пред Министерски съвет, с цел да довършим историята на прехода и да поставим новото начало на едно почтено, проспериращо и в действителност демократично общество ", декларират основателите във страницата на събитието във Facebook.

Час преди началото на митинга пред държавното управление пък ще има друга проява. Тя ще е пред Здравното министерство и се чака на нея да участва доцент Атанас Мангъров - най-големият критик на ръководещите в битката с ковид. Митингът е против " несъответстващите ограничения и решения, които се постановат от ръководещите по отношение на пандемията от COVID-19 " и е подсилен и от партия АБВ с водач Румен Петков.

От групировката упорстват за съблюдаване на действителните рестрикции, които са в интерес на битката с пандемията, а не за вадене на политически дивиденти и всяване на суматоха.

В митинга ще взе участие още юрист Иван Денев - татко на зрелостника от Велико Търново, който умря от ковид, и доктор Георги Тодоров - лабораторен доктор, практикувал с години в Република Гана, в изискванията на епидемии и болести и притежаващ стабилен опит с преодоляването на пандемии, прецизираха от АБВ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР