Три протеста са планирани за днес в София, предава Представители

...
Три протеста са планирани за днес в София, предава Представители
Коментари Харесай

Три протеста са планирани за днес в София

Три митинга са планувани за през днешния ден в София, предава Представители на неработещи поради противоепидемичните ограничения действия, които не са получили поддръжка от страната, желаят оставката на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева. Те ще стачкуват пред Министерския съвет от 11,30 ч., подкрепени от придвижването " Изправи се.БГ ". Очаква се в София да дойдат и недоволни от други градове.

Според данни на организацията по заетостта, които цитира водачът на " Изправи се.БГ " Мая Манолова, до края на декември утвърдените за помощта от 24 лв. дневно обезщетение за чиновниците са 14 500, само че не е ясно какъв брой хора действително са получили парите си.

Собственици на затворени компании от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас настояват, че помощта, която е трябвало да бъде изплатена още до края на предходната година не е достигнала до тях и ще се включат в митинга през днешния ден.

До момента за възобновяване сред 10 и 20 на 100 от оборота са подадени 8200 заявки за 116 млн. лева, разгласи в петък общественият министър Деница Сачева. По думите й, 4000 заявки са обработени и до края на другата седмица 30 млн. лева ще бъдат изплатени на затворените бизнеси за обезщетения. Тя разяснява, че е имало закъснение на заплащанията вследствие на големия размер работа и на многото сбъркани банкови сметки на служащи и чиновници.

В днешния неделен ден поданици на столичните квартали " Кокаляне " и " Панчарево " също излизат на митинг и ще блокират придвижването по пътя към Самоков в 16 часа. Това е следващ техен митинг поради нерешените съгласно тях от години проблеми с инфраструктурата и с честото спиране на електро- и водоподаването.

Днес се навършват и 200 дни от началото на антиправителствените митинги в София. В 16 часа пред постройката на Министерския съвет недоволните от ръководството на страната ще съберат на поредна проява.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР