Три протеста и една демонстрация ще се състоят в съботния

...
Три протеста и една демонстрация ще се състоят в съботния
Коментари Харесай

Събота – ден на протести в столицата

Три митинга и една проява ще се състоят в съботния ден в столицата.

Протестите са проведени в обществените мрежи. От 10 до 23 ч. на пл. „ Народно заседание “ ще има проява, озаглавена във Фейсбук „ Грамада „ Проклети да сте! “ Срещу олигархичния цинизъм на Алепу.

На 6 юни в страни по целия свят ще се състои интернационален митинг против въвеждането на 5G-технологията. В България също ще има митинги на 6 юни 2020 година в градовете София, Русе, Добрич и евентуално в други градове, проведени от групата Stop5GBulgaria. Протестите във всички български градове са от 11.30 ч. до 12.30 ч., с следваща подписка. В София митингът ще се състои на площад „ Народно заседание “ от 11.30 ч., оповестиха уредниците.

Те разпространиха текста на подписката на Национална гражданска самодейност “Стоп 5G в България, тъй като здравето е по-важно”:

„ Ние, долуподписаните, желаеме Народното събрание на Р. България да одобри решение за налагане на Мораториум върху експериментирането, построяването и въвеждането в употреба на телекомуникационно съоръжение, работещо по стандарт 5G на територията на Република България. Действието на този мораториум да бъде в действие до даването на неоспорими резултати от интернационално признати eкспериментални, епидемиологични и други научни проучвания, доказващи липса на нездравословно биологично влияние при кратковременна и хронична експозиция от радиочестотно лъчение по стандарт 5G върху хората и заобикалящата ни природа – животни, инсекти, растения и други “, декларират протестиращите.

Български наставнически централен комитет и родители на потърпевши от ваксини деца провеждат в София митинг за отпадане на наложителния темперамент на имунизациите в България. Протестът цели смяна на настоящата нормативна уредба за имунизациите в България и извеждане на правото на българските жители на свободен осведомен избор, при реализиране на тази здравна намеса. Малко прочут факт е, че фармацевтичното лоби си е извоювало правото имунизациите да не се подлагат на инспекции за качество, тъй като те не се водят в групата на медикаментите, съгласно протестиращите. Недоволните родители ще стачкуват пред Министерски съвет в 12 ч.

На бул. Витоша от 16 ч. ще се състои митинг „ Не на расизма и полицейското принуждение. Солидарност с ромите! “. Събитието е проведено във фейсбук от „ Български майки срещу фашизма, расизма, ислямофобията и хомофобията “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР