Три промени се очакват в националния отбор на Люксембург преди

...
Три промени се очакват в националния отбор на Люксембург преди
Коментари Харесай

Треньорът на Люксмебург: България няма Стоичков и Балъков

Три промени се чакат в националния тим на Люксембург преди утрешния мач с България, който е 10-и и финален за годината за отбора на Великото Херцогство, стана ясно на днешната конференция на треньора им Люк Холц. 

Опитният бранител Максим Шано, който играе в Съединени американски щати, и острият нападател Венсан Тил би трябвало да стартират като титуляри. На вратата сигурно ще застане Ралф Шон на мястото на напусналия лагера Антони Морис. Морис е освободен поради контузия – външната връзка е наранена, само че нищо съществено няма към този миг, изясни треньорът.

Селекционерът на Люксембург Люк Холц влезе с усмивка на срещата с медиите, защото към момента се наслаждаваше на резултата от мача с Унгария (2:2) в четвъртък и влизането на няколко нови млади футболисти. До момента за 2022-а година Люксембург е с три победи, три равенства и три провали и в страната не желаят да завършват с негативен баланс.

Попитан дали утрешният мач с България може да се дефинира като " лаборатория навън " или пък просто няколко нови варианти към този момент са изрично в интерес на треньора, той отговори: Все още не съм приказвал с младите момчета. Знам, че някои от тях може да полетят в облаците, само че ще ги оставя на техния облак, тъй като от опит знам, че е най-добре самичък са си придобиеш опита. Но не се тормозете – ще ги върна на земята, в случай че е необхосимо ".

17-годишните Фабио Лохей и Алесио Курчи влязоха през второто полувреме против Унгария и имат основна роля за втория гол, оформил крайното 2:2.

Дори имам усещането, че Фабио сподели малко прекомерно почитание към противника, изясни Люк Холц. „ Важното за тях е не на следващия ден, а вдругиден. Иначе казано, развиването в дълготраен проект е по-важно от това, което ще покажат против България.

Максим Шано е възобновен, откакто дойде с мускулна травма от клубния си тим Ню Йорк Сити и евентуално ще играе, а с още по-голяма сигурност това се отнася за крилото Венсан Тил.

Дирк Карлос, който се причисли по-късно към тима след ангажимент към клуба си Ден Хааг (Нидерландия), също може да стартира. И в случай че се удостовери желанието от треньора да смени схемата, то като нищо Карлсон ще бъде част от атакуващия тризъбец на Холц в системата 4-3-3.

" Няма да приказваме напълно за пробна работилница, тъй като желая да приключим годината с позитивна нотка. За да излязат момчетата в отпуск с положително възприятие, изяснява Люк Холц. Балансът в тима и времето, което са получили всички футболисти през годината до тук също ще бъдат взети под внимание ", добави той. Но незабавно беше контриран от локален публицист, че противникът на следващия ден наподобява по-малко рисков от Унгария, което му дава по-голямо поле за опити и ротации.

" България към този момент няма същите характерности като по времето на Стоичков, Трифон Иванов и Балъков, само че последните три мача демонстрираха усъвършенстване ", акцентира треньорът, който е изгубил усет към провалянето. При изискване, че не се върне тази неделя и българите не побеждават за четвърти път при новия си ментор Младен Кръстаич.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР