Три проекта на Булгартрансгаз“ са включени в петия списък на

...
Три проекта на Булгартрансгаз“ са включени в петия списък на
Коментари Харесай

Три проекта на Булгаргаз са приоритетни за ЕС |

Три плана на „ Булгартрансгаз “ са включени в петия лист на планове от общ интерес на Евросъюза. Това са разширението на газохранилището в Чирен, газовата връзка със Сърбия и модернизацията и разширението на преносната ни система.

Чрез разширението на газохранилището в Чирен ще се увеличи съвсем двойно потенциалът за предпазване на синьо гориво и ще се усилят опциите за рандеман и нагнетяване на газ. Според „ Булгартрансгаз “ това ще подтиква навлизането на нови пазарни участници и ще усили интереса на търговците на полутечен природен газ.

Допълнителни средства от Европа се чака да дойдат и за газовата връзка със Сърбия, за която досега е обезпечено съфинансиране в размер на близо 28 милиона евро.

Третият план се възнамерява при етапи, които включват модернизацията на още компресорни станции, построяването на нови газопроводи, както и рехабилитацията и подмяната на старите.

От „ Булгартрансгаз “ показват, че включването на тези планове в листата на Евросъюза демонстрира стратегическата роля на българската газопреносна система за гарантиране на сигурността на доставките и консолидираното на газовите пазари в района, ще допринесат и за понижаване на излъчванията на парниковите газове при основаването на условия за подмяна с природен газ и употребяваните сега въглища.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР