Три приза бяха връчени на испано-българската копродукция Васил на режисьорката

...
Три приза бяха връчени на испано-българската копродукция Васил на режисьорката
Коментари Харесай

Филмът Васил получи три награди в Лече, Диада - отличие в Талин

Три наградата бяха връчени на испано-българската копродукция " Васил " на режисьорката Авелина Прат на 24-тото издание на Международния фестивал на европейското кино в Лече - премията на публиката, премията на Cineuropa и премията на журито - специфичен диплом за артиста Иван Бърнев в основната роля, научи ДУМА от Светлана Дамянова от " Арт фест ". Блестящото осъществяване на Бърнев, персоналното му наличие в Лече и опцията да поддържа връзка със феновете е било решаващо за продобиване на вота на публиката. Филмът " Васил " е осъществен с поддръжката на НФЦ. Продуценти от българска страна са Мина Милева и Весела Казакова. В състезанието " Златно маслиново дърво " за пълнометражни игрални филми, оценен от жури с президент Стефан Китанов, участваха 10 кино лентата.
По същото време филмът на Яна Титова " Диада " бе почетен с огромната премия в категорията " Just Film " на кинофестивала POFF Tallinn Black Nights Film Festival в Талин, Естония, заяви Българска телеграфна агенция. " Диада " е отличен измежду няколко десетки заглавия в интернационалната конкурсна стратегия като " филм, който е вълнуващ, трогателен, само че и приказва за значимостта на нашите обществени отговорности във връзка с възпитанието. Филм, който съчетава страховит сюжет, чудесна постановка и артисти, които играят с цялото си сърце ".
Голямата премия за най-хубав филм на името на Кристина Солдано получи " Акушерки " на Леа Фенер. Специалната премия на журито бе присъдена на португалския филм " Легуа " - реж. Филипа Рийс и Жоао Милер Гера. Призът за операторско майсторство отиде при Ита Зброниец-Зайт за " Жена на покрива ", а за най-хубав сюжет - при литовката Аустея Урбайте за " Не забравяй да мигаш ". ФИПРЕССИ отличи " Копенхаген не съществува " на Мартин Сковберг, а Ангела Бундалович получи премията за най-хубав европейски артист за ролята си в същия филм.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР