Три присъди на ОстроваДве са майка и дъщеря, третата е

...
Три присъди на ОстроваДве са майка и дъщеря, третата е
Коментари Харесай

Наши циганки крадат куфари от влакове във Великобритания

Три присъди на Острова
Две са майка и щерка, третата е осъждана в пет страни

Плячката им е на стойност 14 000 паунда

Три български гражданки бяха наказани във Англия за серия от обири на куфари от влакове, а плячката им била за общо 14 000 паунда, оповестиха медии на Острова.

Надежда Иванова, Калчева и Мариана Петрова работили по източното крайбрежие, сочат данните на обвиняването. Те се качвали на влакове, движещи се на дълги дистанции, в които хората оставяли багажите си при качване. Взимали най-ценното, а останалото изхвърляли. Жените са хванати с куфар, в който имало проследяващо устройство и по този начин полицията стигнала до тях. На една от обраните пътнички, студентка от университета в Дърам, която се прибирала в Китай за лятната си почивка, били откраднати движимости на стойност над 2000 лири. Жертва станало и семейство, което пътувало за Южна Корея. Отнети им били четири паспорта, както и скъпа техника за 5000 паунда. Българките употребявали плячкосана карта, с цел да си купуват сандвичи.

Две от наказаните са майка и щерка - Надежда Иванова (42) и Гина Калчева (22 г.). Майката има и предходни присъди във Англия за сходни дейния. Затова тя отива автоматизирано зад решетките за 27 месеца. Нейната щерка е наказана на 8 месеца условно. Тя би трябвало да постави 150 часа общественополезен труд и да потвърди че няма да прави към този момент закононарушения. Ако извърши такова, тя автоматизирано влиза в пандиза.

Третата жена - Мариана Петрова (30 г.), е наказана на 24 месеца затвор условно и 150 часа общественополезен труд. Стана ясно, че тя е задържана за сходни обири и в други европейски страни. Тя има присъди във Франция, Австрия, Дания, Полша и Испания. Първата? присъда е от 2007 година, което значи, че от 13-годишна възраст е почнала да се занимава с сходни действия.

Според юристите на най-възрастната българка, тя се пробвала да се поправи, откакто била уличена в обири за интервала 2008-2014 година Намерила си била даже работа във фабрика. Разследващите обаче потвърдили, че това не е по този начин и тя траяла с обирите на куфари.

Във Англия се твърди, че “бизнесът ” бил разграничен с румънските апаши - хора от северната ни съседка крадяли “под земята ” - в метрото, а нашенците “на повърхността ” - във влаковете.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР