Три представителки на България при сабльорките и един при сабльорите

...
Три представителки на България при сабльорките и един при сабльорите
Коментари Харесай

Четирима българи влязоха в топ 32 в първия ден на световното първенство по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки

Три представителки на България при сабльорките и един при сабльорите влязоха измежду най-хубавите 32 на почналото в Пловдив международно състезание по фехтовка за младежи и девойки, кадети и кадетки. Най-добре се показа Белослава Иванова, която приключи на 17 място при девойките на сабя, Емма Нейкова е 23-та, а Калина Атанасова – 27-ма. При младежите на сабя Тодор Стойчев се подреди на 25 позиция.

Белослава Иванова излезе от групите с пет победи от пет срещи и влезе във втория кръг от елиминациите с четвърти най-хубав резултат от 124 състезателки. В първата си среща от втората фаза на шампионата, за място измежду най-хубавите 32, състезателката с персонален треньор Добрин Гьонов победи Мариана Гузман от Мексико с 15:12. В идващия дуел Иванова отстъпи пред Зузана Ленкиевич от Полша с 6:15 и приключи на 17 място.

Емма Нейкова излезе от групите с четири победи и две загуби. В директните елиминации тя победи Изабела Карвальо от Бразилия с 15:10 и си подсигурява място в топ 32. В идващия дуел сабльорката ни загуби от Вероника Василева от Австралия с 5:15 и се класира 23-та.

Калина Атанасова приключи надпреварата на 27 място. В групите тя записа четири победи и две загуби, в директните елиминации победи Яна Сойовска от Чехия с 15:3 и Тоскан Тори от Франция с 15:8, а в дуела за място измежду най-хубавите 16 отстъпи пред Юина Канеко от Япония с 8:15.

Ана Михайлова се класира 79-та.

И четирите български представителки не демонстрираха най-хубавата си игра и не развиха цялостния си капацитет, като не съумяха да стигнат до борбата до медалите.

Шампионка при девойките стана Магда Скарбонкиевич от Съединени американски щати, втора е Юина Канеко от Япония, а третото място си поделиха Нисанур Ербил от Турция и Анна Спиец от Унгария.

При младежи сабя, в мощната конкуренция на 166 състезатели, Тодор Стойчев излезе от групите с пет победи и една загуба. В първия кръг от елиминациите той надви над Захария Бунчада от Алжир с 15:8. В идващия дуел, годен за място измежду най-хубавите 32, сабльорът ни победи Лаша Кучукидзе от Грузия с 15:9. В срещата за място в топ 16 той отстъпи пред Колин Хийткок от Съединени американски щати с 9:15, и приключи на 25 място. Сабльорът ни може да съжалява за единствената си загуба в групите, която го изпрати с по-заден номер в елиминациите и го изправи против мощния играч на Съединени американски щати още в борбата за топ 16.

Виктор Филев излезе от групите с пет победи и една загуба, а във втория кръг на елиминациите отстъпи пред Айкан Казиев от Азербайждан с 12:15 и се класира 65-ти.

Христо Христов и Георги Златаров също излязоха от групите, само че изгубиха първите си срещи за място измежду най-хубавите 64, като се класираха надлежно 106-то и 130-то място.

Титлата при младежите извоюва Колин Хийткок от Съединени американски щати, среброто завоюва Мао Кокубо от Япония, а на трето място приключиха Емануел Нардела от Италия и Шидо Цумори от Япония.

Световното състезание по фехтовка за младежи и девойки, кадети и кадетки беше публично намерено в късния съботен следобяд в наличието на и.д. президент на Международната федерация по фехтовка Емануел Кациедакис, вицепрезидента на федерацията Абделмонейм Елхусейни, президента на Азиатската конфедерация по фехтовка шейх Салем Алкасими, президента на Българска федерация по фехтовка и член на изпълкома на Международната федерация по фехтовка Величка Христева, зам.-кмета на Община Пловдив Георги Титюков и членове на изпълкома на ФИЕ. Тържествената гала беше вълнуваща и впечатляваща, с осъществяване на национални танци и сърдечни приветствия от гостите на шампионата.

В неделя, 2 април надпреварата продължава с самостоятелните боеве на кадетки и кадети сабя, надлежно от 9:00 и от 13:00 часа. За България на пътеките в 6 и в 13 палата на Пловдивския панаир ще излязат Калина Атанасова, Мариела Георгиева, Василена Кръстева, Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов и Симеон Далеков.

Ето и програмата на международното състезание от 1 до 9 април:

1 април
Сабя: самостоятелно девойки
Сабя: самостоятелно юноши

2 април
Сабя: самостоятелно кадетки
Сабя: самостоятелно кадети

3 април
Сабя: отборно девойки
Сабя: отборно юноши

4 април
Рапира: самостоятелно девойки
Рапира: самостоятелно юноши

5 април
Рапира: самостоятелно кадетки
Рапира: самостоятелно кадети

6 април
Рапира: отборно девойки
Рапира: отборно юноши

7 април
Шпага: самостоятелно девойки
Шпага: самостоятелно юноши

8 април
Шпага: самостоятелно кадетки
Шпага: самостоятелно кадети

9 април
Шпага: отборно девойки
Шпага: отборно юноши

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР