Три пожара, започнали в понеделник в различни части на Егейско

...
Три пожара, започнали в понеделник в различни части на Егейско
Коментари Харесай

Горски пожари пламнаха през нощта на Кос, Хиос и Крит

Три пожара, почнали в понеделник в разнообразни елементи на Егейско море, продължиха да изпитат пожарникарите във вторник сутринта, макар че демонстрираха признаци на усъвършенстване, откакто бяха ангажирани обилни запаси за битката с тях, оповестява електронното издание на в..

На Кос, на изток, горски пожар избухна в Антимахия в ранния следобяд и беше разгласен за отвън надзор, защото мощните ветрове го разпространиха към Kardamaina, известен туристически курорт на източното крайбрежие на острова.

Около 10 000 туристи и поданици бяха евакуирани от региона и отведени в учебни заведения, спортни игрища и хотели в Антимахия, Мастихари и Мармари. Докато пожарникарите се бореха с пламъците, преди да съумеят да стигнат до жилищните региони.

Пожарникари и камиони също бяха изпратени от Атина и Родос, помагайки на локалните сили да слагат огъня под някакъв надзор до вторник сутринта.

Междувременно на Хиос избухна пожар в Сидиронда, който се намира на северозапад от острова и е прочут с красивото си средновековно населено място, което за благополучие съумя да оцелее невредимо.

Допълнителни сили за гасене на пожар бяха изпратени от Лесбос и Атина, с цел да подкрепят забележителните локални старания, тъй че до вторник сутринта пожарът беше стеснен до гориста част на острова и отклонен от жилищните региони.

Петима пожарникари бяха ранени в това време, само че за благополучие единствено леко. Властите също арестуваха 63-годишен мъж за инцидентно запалване на огъня и му постановиха санкция от близо 9000 евро, като той също ще бъде изправен пред наказателни обвинявания за палеж.

Третият горски пожар беше в Крит и по-специално във Вианос, на южния бряг на Ираклио и към момента гореше във вторник, макар че беше стеснен до дере, което оказа помощ за ограничение на разпространяването му.

Преди да го слагат под надзор обаче, управляващите на острова изтеглиха село Катофиги като защитна мярка, до момента в който помощ беше изпратена от други елементи на острова за битка с огъня.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР