Три почивни дни - уикенд плюс понеделник - ще имат

...
Три почивни дни - уикенд плюс понеделник - ще имат
Коментари Харесай

3 почивни дни за коронацията на крал Чарлз III - Свят

Три почивни дни - уикенд плюс понеделник - ще имат британците за церемонията по коронацията на крал Чарлз III.

Късно в събота Бъкингамският замък разгласи детайлности за тридневното тържество през май, което ще съперничи на платинения празник на кралица Елизабет II през юни предходната година. Сред акцентите са: концерт на звезди в замъка Уиндзор, поредност от улични празненства в цялата страна и национална доброволческа акция, наречена " Голямата помощ ".

Мащабът на тържествата наподобява неочакван, защото по-рано дворецът беше показал, че поради рецесията с инфлацията Чарлз иска по-сбита гала спрямо тази на майка си. Според осведомени с планирането обаче английското държавно управление преглежда уикенда на коронацията като опция да се повдигне духът на нацията след тежката зима и предизвиква кралското семейство да организира блестяща гала.

Очаква се дворецът въпреки всичко да редуцира службата, която ще се състои на 6 май в Уестминстърското абатство и ще бъде водена от архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби. Ще бъде понижен описът на гостите и ще отпаднат някои от най-старинните ритуали на церемонията, която датира отпреди близо 1000 години. Много от познатите детайли на този театър - грандиозно шествие до двореца от абатството със златна карета и поява на краля и фамилията му на балкона - ще останат. И защото в понеделник, 8 май, британците ще имат почивен ден в чест на новия крал, дворецът планува два спомагателни дни за празненства.

" Техни Величества кралят и кралицата-консорт се надяват, че уикендът на коронацията ще даде опция да прекарате време и да празнувате с другари, фамилии и общности в Обединеното кралство, кралствата и Общността на нациите ", се споделя в изказване на двореца, оповестено в събота вечерта.

В неделя, 7 май, поп и рок звезди ще се причислят към коронационния хор в замъка Уиндзор за концерт. Все още не е известно кой ще пее, само че в случай че юбилейният концерт на кралицата е индикативен - в него участваха Алиша Кийс, Дюран Дюран, Род Стюарт и Брайън Мей, китаристът на Куин, то съставът ще бъде мощен.

В сходство с желанието на Чарлз, хорът ще включва представители от групи, формирани от глухи хора, бежанци и хора от L.G.B.T.Q. Концертът ще приключи с общонационален светлинен театър с лазери и дронове.

Дворецът към този момент остави без отговор някои значими въпроси, свързани с коронацията, и не на последно място - дали по-малкият наследник на краля, принц Хари, и брачната половинка му Меган ще бъдат поканени.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР