Три пловдивски фирми влязоха в топ 10 по дълготрайни материални

...
Три пловдивски фирми влязоха в топ 10 по дълготрайни материални
Коментари Харесай

Три пловдивски фирми с активи за над 38 милиона

Три пловдивски компании влязоха в топ 10 по дълготрайни материални активи (ДМА) в бранш " Производство на плодови и зеленчукови сокове " за 2016 година Пловдивската компания " Филикон-97 " АД още веднъж е преди всичко в страната в браншовата ранглиста. За посочения интервал сдружението е заявило активи в размер на 32 217 000 лева, сочат данни на Българската стопанска камара. Две години по-рано притежаваните от консервната фабрика ДМА са били 36 400 000 лева, което също отреди лидерска позиция в сектора.

През май 2018 година притежателят на " Филикон-97 " Борис Калибацев завоюва премията " Най-добрият човек ". Призът се връчва за седма година от Община Пловдив, Национален алианс на хора с редки заболявания и Асоциация НАЕ. Миналата есен от фабриката смениха метода си за търсене на нови служащи и започнаха да наемат в цеховете за произвеждане на лютеница единствено дами над 55 години. Мотивът бе, че дамите в третата възраст имат домашния опит в приготвянето на консерви.

През 2017 година " Филикон-97 " сътвори дъщерна компания в Румъния с към 15 чиновници, които имат единствено търговски задания. Вследствие от капиталовата стратегия на компанията е бързото развиване на производството на сокове -
15 000 тона годишно - към 70% от общия размер на продукцията, до момента в който производството на консерви и полуфабрикати за тях е 5000 тона годишно, което е 30% от размера на производството. Компанията има положителни пазарни позиции в Съединени американски щати, Англия, Румъния, Гърция, Кипър, Швеция, Китай, Япония, Западна Африкa.

Втора в топ 10 по дълготрайни активи за 2016 година също е локална компания. В доклада на " Кричимфрукт " ООД - Кричим, е посочено имущество за 6 204 000 лева Дружеството е учредено през 2000 година Съдружници в него са Георги Павлов и Пламен Върбанов. Около 90% от крайния артикул, който създават - ябълков и вишнев концентрат, е предопределен за западноевропейски страни.

На 9-о място по произвеждане на плодови и зеленчукови сокове за 2016 година е " Витанеа " ООД с активи за 171 000 лева Основен акционер в него е известният проф. Христо Крачанов, щерка му Благовеста Крачанова и брачният партньор й Роберто Тонеро. В момента те построяват на Рогошко шосе фабрика за преправка на плодове, хладилно предпазване и произвеждане на плодови питиета и хранителни добавки. Очаква се откриването да е до края на тази година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР