Три писма ще изпрати днес кметът на община Кърджали д-р

...
Три писма ще изпрати днес кметът на община Кърджали д-р
Коментари Харесай

Община Кърджали изпраща три писма до спортното министерство, свързани със спортната инфраструктура в града

Три писма ще изпрати през днешния ден кметът на община Кърджали доктор инж. Хасан Азис до Министерството на младежта и спорта, разгласи самият той по време на днешното съвещание на общински съвет. И трите са свързани със спортната инфраструктура.

В едното Азис ще изиска от Министерството средства за ремонт на съществуващата спортна зала „ Арпезос “, чието положение е неприятно и от десетилетия в нея не е юридически главен ремонт. С второто писмо градоначалникът ще изиска дофинансиране на плана за нова многофункционална спортна зала в Кърджали, за която през октомври 2018г. бяха отпуснати 3,6 млн. лева, направена бе и първа копка. В третото писмо кърджалийският кмет ще изиска даване на парцел, взаимен на парцела, който община Кърджали даде на спортното министерство за създаване на новата спортна зала.

Повод за трите писма бяха оферти на общинските съветници от ГЕРБ и от Българска социалистическа партия за гласоподаване на спомагателни точки в дневния ред по тематиката. От ГЕРБ предложиха да се гласоподава точка, с която да се изиска от спортното министерство отпущането на в допълнение средства, отвън към този момент отпуснатите с решение на Министерски съвет 3,6 млн. лева, с цел да се обезпечи финансово и осъществя плана за нова многофункционална спортна зала наоколо до общинския плувен басейн „ Арпезос “. За да се случи плана, община Кърджали даде с решение на Общински съвет от април 2019г. на министерството собствен терен, против спогодба да получи равносилен. Направена бе и първа копка през октомври 2020г., като в Кърджали дойде персонално министъра на спорта по това време Красен Кралев. От ГЕРБ припомниха за свършеното по време на тяхното ръководство, а точно отпущането на средствата, установяване на терена за строителство, както и избора на компания – реализатор. Подчертано бе, че след първата копка в края на 2020г. не са последвали дейности от последвалите служебни държавно управление и постоянно такова, както и незадоволителна ангажираност от страна на регионалния шеф.

Предложението на Българска социалистическа партия бе съветниците да гласоподават решение, с което да изискат отпуснатите към този момент, само че незадоволително към днешна дата средства за многофункционална спортна зала да бъдат пренасочени за повсеместен ремонт на съществуващата спортна зала „ Арпезос “. Мотивът, с който бе направено предлагането бе, че сме на прага на нови предварителни парламентарни избори, след което предстоят и локални, което във времето би забавило план за реализация. Посочено бе също, че към днешна дата Кърджали е единственият регионален град в страната без спортна зала, който не може да си разреши да провежда съревнование на високо ниво. От Българска социалистическа партия допълниха, че не са срещу построяването на нова зала, само че на този стадий по-функционално е ремонтирането на съществуващата, тъй като нова би се случила след 5-6 години, в най-хубавия вид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР