Три павилиона за бърза закуска до Македонския дом ще бъдат

...
Три павилиона за бърза закуска до Македонския дом ще бъдат
Коментари Харесай

Премахват павилиони около Македонския дом във Варна

Три павилиона за бърза закуска до Македонския дом ще бъдат отстранени, вследствие на инспекция на чиновници от отдел „ Контрол по комерсиалната активност и туризма “ към Община Варна. Те са били ситуирани на общински терен, заяви заместник-кметът по сигурността Илия Коев.

Търговските обекти са сложени с позволение от регион „ Одесос “ за период до 31.03.2024 година. Собствениците са известени, че след приключване на периода на деяние на разрешенията, същите би трябвало да бъдат демонтирани. При несъблюдение Община Варна и районната администрация ще стартират процедура по член 57а от Закон за устройство на територията за насилствен монтаж на павилионите.

При осъществените инспекции от общински чиновници е открито още, че разположените маси, столове, сцени и слънцезащитни структури на заведения до Македонския дом заемат общински терен, без да заплащат обезщетение на районната администрация и без позволение за слагането им. На шефовете на туристическите обекти е връчено наставление да освободят заеманите общински терени до края на месеца. Към сегашния миг предписанията за унищожаване са изпълнени, сподели още Илия Коев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР