Три пъти вадихме България от кризи, ще я извадим и

...
Три пъти вадихме България от кризи, ще я извадим и
Коментари Харесай

Борисов: Три пъти вадихме България от кризи, ще я извадим и сега, макар че ще бъде много трудно /видео/

Три пъти вадихме България от рецесии, ще я извадим и в този момент, въпреки че ще бъде доста мъчно. Това съобщи водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов. Повече от 1500 души чакаха в Благоевград появяването на Бойко Борисов. Водач на листата на ГЕРБ в региона е Росен Желязков, който бе зам.-председател на последното Народно заседание.

„ 2009 година вадихме страната от гръцката финансова рецесия, не дадох една банка да мръдне. След Орешарски знаете какво бе – близо 7 милиарда лева дупка, в този момент 15 милиарда дупка в бюджета. Как се преодолява това “, попита реторично Борисов. Според него по-трудно от в този момент не е било. „ Бихме всички върхове по инфлация и задлъжнялост. От отличници станахме най-слаби. Трябва готовност на целия народ, на всички. Неслучайно на Народно събрание написа „ Съединението прави силата “. Знаем по какъв начин да ви изведем от тая рецесия. Правил съм го 3 пъти! Накрая и коронавирус рецесията ни сполетя и от там най-добре се справихме. Какво желаят от нас повече? Да бяха едно нещо надградили или основали, да ни го покажат. Но няма “, добави той.

„ Ние не вървим да агитираме, идваме да ви предупредим. Октомври най-малко 10 милиарда още заем ще вземем “, съобщи водачът на ГЕРБ. И подсети по какъв начин е предупреждавал м.г., че всеки понеделник теглят по половин милиард. „ Дългове, задължения, дългова серпантина. Няма еврозона по този метод. С тази миграция няма и Шенген. Това ни донесе „ Промяната “ “, разяснява той.

 ГЕРБ/СДС

Според него ужасът на ПП/ДБ ще пристигна след изборите. „ Когато тези популисти, действително ляво-популистка партия, пожелаят още веднъж да харчат по този начин пари “, изясни Борисов. Той акцентира, че в случай че ГЕРБ бяха останали на власт автомагистрала „ Струма “ щеше да е подготвена. И даде съвет на хората от региона да сложат билбордове на Кирил Петков, Асен Василев и Борислав Сандов и да ги сочат на хората, които стоят по тапите.

Борисов нападна и проектите на ПП-ДБ за държавно управление на малцинството. „ Ние сме правили държавно управление на малцинството, но имахме над 100 депутата. Ако имаш равно с ГЕРБ, плюс-минус няколко, по какъв начин ще правиш болшинство, без ГЕРБ да вземат участие ангажирано “, попита някогашният министър председател. И акцентира, че няма по какъв начин да поддържат ПП-ДБ, без да вземат участие в кабинета. „ Това няма да стане. Не може “, съобщи той и се ядоса, че медиите не са разкрили по-рано „ тази лъжлива скица “ на някогашните ръководещи.

Лидерът на ГЕРБ напомни, че през април Кирил Петков е откривал културния център „ Иван Михайлов “ в Битоля, а през вчерашния ден северномакедонската страна го е протекция. „ Като имаме слаба страна, никой, и северномакедонците не се преценяват с нас. Изглеждаме непоносимо извън – 5 пъти избори, 5 пъти политиците се вършим на най-големите, а народът страда “, съобщи той. И предизвести, че в случай че страната продължава по този метод, „ ще ни изпреварят толкоз доста съседите, че ще ни е позор да кажем, че сме българи “.

„ А всички се водеха от нас. Всички водачи идваха в София и имах уважението им. Как щяхме да допуснем да ни закрият клуба на Ванче Михайлов без реакция? Те нямаше да го създадат – ние бяхме локомотивът, който теглеше Северна Македония и Албания “, акцентира Борисов.

„ Защо се позволява това безредие? Днеска сутринта бяха производители на мебели в централата. Изнасят дървата от България, обработват ги в Гърция, връщат ги назад, подвигат цената на мебелите. След тях бяха земеделците. Е, по какъв начин един не сподели: Чакайте, за какво допуснахте двойна инфлация? И днеска ги попитах земеделците – отново сте пристигнали при мен за дотации, а две години не искахте. И в този момент си мислят някои на изборите на 2 април – мием си очите и почваме всичко изначало, само че няма по какъв начин! Дефицитът от бюджета отиде някъде. Един удовлетворен няма – всички желаят пари. Моргите са цялостни с трупове на бежанци. При нас преди две години нула миграция. А в този момент – всеки ден произшествия и по този начин разбираме за миграцията. Мога да ви изреждам доста какво сме създали – от Хаджидимово до Благоевград, обект по обект, какво сме създали “, разгласи той.

„ Умни, красиви, знаещи, а две години не направиха План за възобновяване. Милиард изпускаме към този момент! И те си разрешават да ни подлагат на критика! “, ядосан на политическите си съперници бе водачът на ГЕРБ. „ Ние постоянно сме били почтени. Не сме като тези да продаваме фантазии – на следващия ден ще дойдете и ще си търсите като завещание обещанията от нас “, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ иронизира обещанията на Политическа партия за наземно метро сред Казанлък и Стара Загора. Абе, те 2 година не могат тунела на Симитли да създадат. По 25 милиарда за Юга и Севера щели да дават. Целият бюджет е това. А за Изтока и Запада какво ще остане? Те доста безапелационно лъжат, договорили 5 моста – един понтон не можаха да създадат в Русе “, сериозен бе той.

Борисов призна, че няма да дават по 25 милиарда в случай че вземат властта. „ Но всяка година ще даваме по половин милиард за Родопите, по този начин, както правехме. Така както давахме по половин милиард за Северозапада. Родопите е сърцето ни, би трябвало да наподобяват по този начин, че всеки български мюсюлманин да е благополучен, че е български жител “, съобщи той. Лидерът на ГЕРБ честити свещения празник Рамазан на мюсюлманите и акцентира, че политиката на ГЕРБ е да пази етническата приемливост. „ Обречени сме да живеем дружно и колкото по-добре живеем, толкоз повече ще се обичаме “, акцентира водачът на ГЕРБ.

Евродепутатът Андрей Новаков разгласи, че това е на-голямото предизборно събитие на закрито в страната.

Искам да благодаря на мюсюлманите, които на първия ден от Рамазана са с нас и споделят празника си, добави той. Залогът е повече от едни избори, а каква България ще оставим на нашите деца, добави евродепутатът.

„ Трябва да покажем, че имаме воля да спечелим тези избори. Имаме силата да го създадем. С водач Бойко Борисов, троент министър-председател, вървим решително към успеха “, надъха присъстващите Желязков.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР