„Три пъти тази година питаме българските граждани едно и също

...
„Три пъти тази година питаме българските граждани едно и също
Коментари Харесай

Александър Симов: БСП е единствен носител на социалната идея. Всички останали са в десния ъгъл

„ Три пъти тази година питаме българските жители едно и също нещо, и два пъти те дават почти еднакъв отговор. Сега си мисля, че поради разбъркването на пластовете отговорът ще бъде друг “, предвижда резултата от изборите на 14 ноември Александър Симов – лидер на кандидат-депутатската листа на „ Българска социалистическа партия за България “ във Враца.

В предаването „ Актуално от деня “ по БСТВ Симов напомни: „ Половин година ние живяхме с едно изкуствено медийно разделяне: партии на митинга – красиви, млади, напомпани и партии на статуквото, към които така наречен партии на митинга се опитваха да причислят Българска социалистическа партия. Видя се, че това разделяне е подправено, то е смешно, тъй като така наречен партии на митинга се издъниха в два Народното събрание. Невъзможността да съставиш кабинет, въпреки да имаш задоволително на брой депутати за постоянно държавно управление, докара до политическа рецесия “. Той съобщи, че по-скоро има телевизионни и действителни партии, а Българска социалистическа партия е от действителните.

Топ-темата на последните 6 месеца, съгласно Симов, е актуализацията на пенсиите, която е поставяна от Българска социалистическа партия от години. „ В 46-то Народно събрание ние казвахме: „ Карайте се колкото желаете, само че дайте да помислим за пенсиите, предвид на това какво идва в страната “. И, мисля, че докарахме тази борба ненапълно, само че и че до края на годината пенсионерите ще видят обновени пенсиите си. Хората оцениха това “.

Кандидат-депутатът акцентира: „ Ние сме единствените, които имаме съответна стратегия за първите 100 дни ръководство, а не празни приказки. Срещу нас се изправят едни партии, които даже медиите не ги питат какви хрумвания имат. Примерно, не съм видял някой да попита Кирил Петков, Асен Василев, Мая Манолова, Христо Иванов какво вършим, с цел да помогнем на семействата след високите сметки за ток? Те до на следващия ден могат да ни приказват за честността в политиката. За мен честност в сегашната обстановка значи – имам концепция по какъв начин да оказа помощ на хората и ще я пазя. Къде са техните хрумвания за смяна в здравната система – един от наболелите проблеми, който зее като незараснала рана? Идеите им за икономическо развиване? Единственото, което чух е, че с десни политики ще реализираме леви цели. Това е смешно “.

Симов подлага на критика и съответно Мая Манолова, за която сподели, че заимства концепциите на Българска социалистическа партия и ги смазва в нейната популистка мелница.

„ Българска социалистическа партия е единствен притежател на обществената концепция. Всички останали са в десния ъгъл “, уточни Александър Симов.

„ Има Такъв Народ се провалиха в доста значима стратегическа задача. Хората им гласоподаваха доверие, за какво и по какъв начин – това е обект на обособен диалог, да изчегъртат Борисов. Те не реализираха това. Тяхната издънка докара до това, че ГЕРБ не престават да бъдат опасност за българската вътрешна политика – те не са си тръгвали от локалната власт. Най-лошото е, че ГЕРБ се върнаха в позицията си като първа политическа мощ, тъй като тяхната клиентела видя, че слабостта на партиите на митинга е, че почват да си мислят, че имат още един късмет. Нашата задача е да не позволим това “, безапелационен бе Симов.

Симов удостовери: „ Гласът за Българска социалистическа партия е гаранция за това, че моделът „ Борисов “ ще продължи да бъде разграждан и гаранция за това, че след разграждането ще предложим модел на обществена страна “.

„ Една от главните аргументи да желаеме оставката на министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров е тази, че той не съумя да „ пречупи “ политиката на ГЕРБ, единствено че в друга тоналност. Тази рецесия стартира още от предходната година от несъответстващия метод, с който ГЕРБ адресира цялата коронавирус рецесия – и в медицинския смисъл на думата, и в обществения й смисъл. Служебният кабинет не можа да обърне наклонността. Служебният кабинет не можа да предприеме съответна и смислена акция за имунизацията “, по този начин разяснява Симов позицията на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, с която бе поискана оставката ва министър Кацаров. Според социалиста у нас има медицински фашизъм и той датира от края на 90-те години, когато направихме лечебните заведения търговски сдружения и с тъкмо с този медицински фашизъм би трябвало да се борим. “Направихме лечебните заведения компании, лекарите счетоводители и търговци, и това е огромната борба, която би трябвало да водим “, посочи Симов.

„ Зеленият документ е дискриминация, тъй като даже и да приемем, че е вярната стъпка, не можеш да я въведеш от през днешния ден за на следващия ден при ниското равнище на имунизация. Подобна стъпка трябваше да бъде добре разяснена и да бъде даден най-малко един месец, с цел да могат хората да решат дали желаят да се имунизират или не. Правейки го по този метод ти нагнетяваш в допълнение напрежение в обществото “, съобщи Симов и изрази мнение по отношение на това по какъв начин дейностите на здравния министър въздействат на кандидат-президентската акция: „ Тази позиция на Българска социалистическа партия не е огън против президента, не е пукотевица в неговия тил. Точно противоположното – с сходни дейности здравният министър безусловно работи против президента, защото всички дейности на служебния кабинет се приписват на Румен Радев. Ние се опитваме това да предотвратим – не можеш да взривиш обществото по този метод “.

По думите на Симов суматохата със „ зелените документи “ измества основната тематика какво вършим с лечебните заведения.

„ Много тежка ще бъде зимата. Не на вятъра ние сме планували обезщетения за семействата, с цел да могат да посрещнат тази рецесия. Но въпросът не е единствено в ограниченията, които ще предприемем да защитим хората, с цел да не се почувстват ударени от тези високи цени. Да си напомним коя беше партията, направила референдум за АЕЦ „ Белене “, която настояваше за „ Южен поток “, която сподели, че би трябвало да има Бургас-Александруполис. Поне един план да беше сбъднат, обстановката през днешния ден щеше да бъде по-различна. През цялото време защитавахме националната идея. България в този момент щеше да има нови нуклеарни мощности, на ниска цена ток “, напомни Симов. Той посочи и предложенията на Българска социалистическа партия: „ Ние предлагаме помощ на семействата от 200 киловатчаса, която страната да покрие. Това е мярка, която се ползва в доста страни. Временно събаряне на Данък добавена стойност за енергоносителите от 20 на 9% и понижаване на Данък добавена стойност на дребната потребителска кошница също от 20 на 9%. Сега е времето да седнем и да се разберем за стратегическите планове на българската енергетика, тъй като би трябвало да имаме непрекъснати енергийни мощности. Политиката „ Каквото ни кажат началниците “ към този момент дава своите отровни плодове. Държавата е тази, която може и би трябвало да се намеси в спешна обстановка и в този момент бизнесът го разбра “, означи Александър Симов.

Той открои три казуса в област Враца, където е лидер на листата на левицата: „ Обезлюдяването на Северозапада заради доста аргументи и липса на благоприятни условия. Българска социалистическа партия има оферти в тази посока. Здравеопазването – закрити лечебни заведения в доста градове. Топ-въпросът е, че хората нямат превоз – от селото не могат да стигнат до общинския център, с цел да си купят медикаменти. Не можем да твърдим, че сме съвременна страна, а хората да живеят в този феодализъм “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР