Три пъти са намалели загиналите при катастрофи на територията на

...
Три пъти са намалели загиналите при катастрофи на територията на
Коментари Харесай

Комисар Начев: Тройно по-малко са загиналите при катастрофи у нас

Три пъти са намалели починалите при произшествия на територията на цялата страна , сочи дълготрайната статистика у нас. Това съобщи зам.-директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи комисар Радослав Начев , който е и някогашен шеф отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи за Агенция " Фокус “.

" Статистиката в значителен мащаб приказва за понижаване на пътно-транспортния травматизъм ", уточни той като даде образец, че в случай че преди години в Пловдив сме имали по към 75 починали на година от произшествия, то през последната година те са към този момент 48.

Също съгласно статистиката в народен мащаб, в случай че през 1991 година починалите са били 1500, то през последната година те са 500 . Тоест, имаме три пъти понижение на починалите. 

" Борим се да понижава с всяка година броят на пътните произшествия ", добави Начев. 

По думите му, четири са съставените елементи, които влияят на пътната безопасност. Това са човек, път, автомобил и среда . Всички те в цялост обуславят пътната сигурност. и върху всеки един от тези съставни елементи би трябвало да се влияе, с цел да има по-малко жертви и пострадали при пътни произшествия. Инфраструктурата е значима също за сигурността.  Много повече произшествия стават при погрешно изпреварване на път с двупосочно придвижване. Ако пътят е еднопосочен, такава заплаха няма при насрещно придвижване, означи ком. Начев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР