Три пъти по-високи сметки за ток в заведенията в Кюстендил

...
Три пъти по-високи сметки за ток в заведенията в Кюстендил
Коментари Харесай

Заведение плати 19 000 лева сметка за ток за юли, а десет дни ресторантът е бил затворен заради отпуски

Три пъти по-високи сметки за ток в заведенията в Кюстендил са получили притежателите им.

Заради повишението на сметките за ток и въпросителните към сметките за зимния сезон огромна част от заведенията за хранене на територията на Благоевград и Кюстендил затварят порти.

" Сметките за август още не са излезли, мога да ви дам констатации за юни и юли. Юли ние в това заведение пускаме целия личен състав за 10 дни почивка. За 20 дни сме платила сметка за ток 19 000 лева при изискване, че мегаватчасът е 640 лева Преди година тъкмо, когато почна да нараства токът, тогава плащахме 120 лева на свободен пазар. В момента сдруженията, с които оперираме, са също на свободния пазар - те непрекъснато ни пускат имейли, че ррлдопдипсаме контракта и че желаят депозити ", разяснява Светослав Георгиев - ръководител на Съюза на ресторантьорите и хотелиерите в Кюстендил.

По думите му е платил 10 000 лева за юли и няма визия какви ще бъдат сметките през зимата. Сметките за газ също са скочили - до 4000 лева на месец.

Георгиев съобщи, че в случай че няма обезщетения за август, това значи, че сметката на заведението за ток ще е сред 40 000 и 50 000 лева и това, както и инфлацията, ще бъдат причина заведенията да затворят порти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР