Три парламентарни комисии бяха сформирани днес. Бюджетната и здравната оглавиха

...
Три парламентарни комисии бяха сформирани днес. Бюджетната и здравната оглавиха
Коментари Харесай

Напрежение и скандали в пленарната зала - за какво се караха депутатите

Три парламентарни комисии бяха образувани през днешния ден. Бюджетната и здравната оглавиха депутати от " Демократична България ", а " ИТН " поема правната комисия. Първата краткотрайна комисия в този парламент е за инспекция на обществените разходи по време на ръководството на Бойко Борисов, управлявана от Мая Манолова от " Изправи се! Мутри вън! ".

Напрежението от парламентарния маратон, почнал от сутринта, продължи да ескалира и в късния следобяд доближи своята кулминационна точка в точката за разискване на това дали министър председателят в оставка Бойко Борисов би трябвало да показа проекта за Възстановяване и резистентност. Вместо него, в пленарната зала пристигна вицепремиерът Томислав Дончев.

- Татяна Дончева: Ти не може да им даваш непрестанно...

- Ива Митева: `Ма то е пъкъл, бе!

- Татяна Дончева: В понеделник ще внесем безспорна промяна в правилника. Лично пояснение - веднъж на съвещание. Никакво такова - непрестанно. Не може. Какво е това? Това нещо - още в понеделник. Още в понеделник се свършва с това. Личните пояснения най-после на съвещанието.

Мая Манолова, " Изправи се! Мутри вън! ": Очаквано, Борисов - министър председателят дезертьор, генералът дезертьор, за трети път от началото на Народното събрание да се яви пред народните представители. И една от стъпките за връщането на достолепието на Народното събрание ще бъде довеждането на Борисов тук пред народните представители.



Лъчезар Иванов, ГЕРБ-СДС: Аз се обръщам към вас г-жо ръководител, която добре познавате Конституцията, не може от тази естрада министър-председател или депутат да бъде обиждан с всевъзможни прилагателни.



Филип Станев, " ИТН ": Искам да ви кажа с необятна усмивка от тук. Днес се оказа, че бистришкият тигър е един най-обикновен нерешителен заек от Банкя.



Цвета Краянчева, ГЕРБ-СДС: Омразата не е добра основа за създаване на единодушие. И политическа сила, впрегната единствено в ненавист, е изгубена сила. Хората не са ви пратили тук да вършиме циркове, а да работите.



Татяна Дончева, " Изправи се! Мутри вън! ": Народното събрание реши - първо задължава Бойко Борисов да показа Националния проект за възобновяване и резистентност и да взе участие в разискването му. Приключваме точката, решението е признато.

Репортери: Николай Минков, Ирина Цонева
Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР