Три парламентарни формации дават заявки, че са готови да реализират

...
Три парламентарни формации дават заявки, че са готови да реализират
Коментари Харесай

По пътя към следващите проучвателни мандати за нов кабинет

Три парламентарни обединения дават поръчки, че са подготвени да осъществят третия изследователски мандат

Утре президентът Румен Радев ще връчи в 11:00 часа втория изследователски мандат сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание, съобщи. Ще го получат от ГЕРБ-СДС, които още веднъж потвърдиха, че ще го върнат.

Същевременно три парламентарни обединения дадоха поръчки, че са подготвени да осъществят третия мандат.

Вчера президентът заяви, че в случай че ГЕРБ върнат втория мандат, за връчването на третия ще провежда нов кръг съвещания с парламентарните обединения.

Българска социалистическа партия, "Демократична България " и "Има подобен народ " показаха подготвеност да се заемат със задачата да предложат кабинет - общото сред тях е, че изключват от договаряния ГЕРБ, Движение за права и свободи и "Възраждане ", само че оттова стартират разликите.

Социалистите предложиха себе си за мандатоносители с оферта за признание на водещата роля на „ Продължаваме промяната “, предлагайки техен министър председател отпред на предстоящ кабинет: "Логично е да е по този начин ", и с предизвестие: "Че нови избори са голям риск за страната ", сподели Явор Божанков.

От "Демократична България " обаче зоват за цялостна реорганизация. Христо Иванов съобщи: "Би могло да помогне леко отдръпване на лидерските политически фигури от лидерските места в кабинета ".

В същото време разграничителните линии сред "Продължаваме смяната " и "Има подобен народ " се задълбочават.

Станислав Балабанов от партията на Слави Трифонов е "за " разговор, само че с изискване: "За нас не е морално постът министър-председател да бъде заеман от Кирил Петков и Асен Василев ".

"А за какво да го създадем, белким господин Петков и господин Василев по някакъв метод се отстъпили от националния интерес ", отговори председателстващият Народното събрание Мирослав Иванов.

Двете обединения взаимно се упрекнаха, че ще са причина за нов предварителен избор.

Междувременно и ръководещи, и опозиционни обединения обявиха подготвеност да се явят на съвещания при президента преди връчване на третия съдбоносен мандат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР