Три палестински правозащитни групи заявиха днес, че са поискали от

...
Три палестински правозащитни групи заявиха днес, че са поискали от
Коментари Харесай

Палестински правозащитни групи поискаха от Международния наказателен съд да разследва Израел по обвинения в геноцид

Три палестински правозащитни групи обявиха през днешния ден, че са поискали от Международния углавен съд (МНС) да проверява Израел по обвинявания във военни закононарушения и геноцид поради бомбардировките и блокадата на линията Газа, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 957
Израел, който не признава юрисдикцията на основания в Хага арбитражен съд, все още не е дал отговор на питане на Ройтерс за коментар на тази информация. Той обаче дефинира отправяните против него обвинявания в геноцид като позорни и твърди, че взема на прицел бойци на " Хамас ", а не цивилни.

Трите правозащитни групи споделиха, че са поискали от МНС да се концентрира върху израелските въздушни удари против гъстонаселени цивилни региони в Газа, блокадата на палестинската територия и разселването на нейни поданици. " Тези дейности съставляват военни закононарушения и закононарушения против човечеството, в това число геноцид и подбудителство към геноцид ", се споделя в тяхно взаимно изказване.

МНС сподели през днешния ден, че е получил официално съобщение от трите групи и ще направи оценка на информацията, само че не даде детайлности за нейното наличие.

Трибуналът в Хага може да проверява жители на страни, които не признават неговата пълномощия, при някои условия, в това число когато се счита, че са били осъществени закононарушения на територията на страни членки. Палестинските територии са в листата на членуващите в МНС, отбелязва Ройтерс.

Миналата седмица фамилии на израелски жертви на офанзивите, осъществени от " Хамас " в Израел на 7 октомври, също внесоха документи в МНС и приканиха съда да проверява закононарушения на палестинското ислямистко придвижване.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР