Три отбора са на върха в Западната група на второто

...
Три отбора са на върха в Западната група на второто
Коментари Харесай

Три отбора без загуба в Западната група на Висшата лига

Три тима са на върха в Западната група на второто равнище от волейболния шампионата при мъжете - Висшата лига - Миньор (Перник), ВК Софийски университет и Сливнишки воин . И трите отбора имат по две чисти победи и единствено точковото съответствие дава преимущество перничани да са водачи.

Волейболистите на Асен Асенов имат 6 точки, колкото и вторият СУ, само че с по-добро съответствие на извоюваните и изгубените точки в геймовете, което дава преимущество в класирането. Пернишкият отбор надигра изрично Град (Белоградчик) с 3:0 (25:22, 25:8, 25:19) в домашен дуел от втори кръг.

Състезателите от Северозапада стартираха с преднина, само че не съумяха да я задържат и домакините изравниха. Последва поврат, след което още веднъж имаше замяна на функциите. В основните моменти Миньор се измъкна от обстановката и поведе в резултата след 25:22.

Миньор стартира стремително втория гейм и остави противника на 8 точки. Възходящата линия се резервира и в идващите минути и домакините се поздравиха с чиста победа.

Волейболистите на СУ също съвсем не срещнаха проблеми против Звездец (Горна Малина), като надиграха противника с 3:0 (25:19, 25:21, 26:24).



Момчетата на Десислава Величкова бяха преобладаващи в първите две елементи, след което в третия гейм бяха равностойни със състезателите от Горна Малина и позволиха на моменти да поведат. Двата тима сътвориха конспирация и я резервираха до самия край. Столичният отбор затвори срещата след два мачбола за 26:24 и крайното 3:0.

Воденият от Мартин Стоев Сливнишки воин също продължава сполучливото си показване, като се наложи над състава на Етрополе с 3:1 (22:25, 25:18, 25:20, 25:16) .

Сливничани позволиха гостите да вземат първата част, само че по-късно се активизираха и демонстрираха по-добра игра. В средата на третия гейм също се видяха съмнения от страна на домакините, само че те ги преодоляха и оформиха задатък.



Решителната четвърта част стартира равностойно, само че след 9:9 Сливнишки воин се откъсна и не остави повече шансове на етрополци.

Така отборът заема третата позиция в класирането с 6 точки , Етрополе е четвърти с 3 точки (1 победа, 1 загуба) .

Люлин също записа чист триумф, първи за новия сезон. Играчите на Георги Петров надиграха като посетители Ботев (Ихтиман) с 3:0 (26:24, 25:21, 25:23) .



Мачът не стартира по най-хубавия метод за люлинци, като ихтиманци водеха съвсем през целия първи гейм. В основните моменти софиийският тим съумя да пречупи противника и да извоюва триумфа в него. В останалите две елементи " зелените " имаха преимущество, което резервираха и справедливо се поздравиха с успеха.

Люлин е пети в таблицата с 3 точки (1 победа, 1 загуба), Ботев е шести с 0 точки.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР