Три отбора от Севастопол, Омск и Новосибирск участваха в първия

...
Три отбора от Севастопол, Омск и Новосибирск участваха в първия
Коментари Харесай

Надпревара за най-красив гроб в Русия, жури дава 20 000 рубли на победителя

Три тима от Севастопол, Омск и Новосибирск участваха в първия в Русия конкурс за най-добре завършен гроб , заяви локалното издание „ Новости Новосибирска “, представено от offnews.bg. Състезателите трябваше да украсят гроб само че място за един час благодарение на плочки, живи и изкуствени цветя и доста други аксесоари. Журито трябваше да прави оценка както технологията, по този начин и дизайна. Победител стана отборът от Омск, който получи и огромната премия от 20 хиляди рубли. Конкурсът се състоя в парк " Каменка " в Новосибирск в границите на районното ревю " Некропол-Сибир - 2022 ". През предходната година в границите на ревюто беше извършено друго тематично съревнование – по най-бързо изкопаване на гроб на ръка.

„ Надпреварата цели на първо място да измести фокуса на нашия консуматор към едно по-различно разбиране на мястото на погребението. Така че, когато хората дойдат на гроб ището, да не са в положение на тъга, а в положение на най-хубавите мемоари за обичания човек. Състезателите имаха задача с минимални материали, тъй като не всеки може да си разреши нещо доста скъпо, да направи нещо извънредно, - сподели пред кореспондента на „ Новости Новосибирска “ Ирина Долженко, член на журито.

Севастопол беше показан от тима „ Въпрос на чест “ отпред с капитана Татяна Федотова.

Впечатлението е необикновено. Добре е, че има такива състезания. Трябва да покажем на хората, че местата за заравяне би трябвало да бъдат благоустроявани. Нашата специализация е в областта на благоустрояването. Помагаме и в издирването на гроб ове, в боядисване. Хората заради възрастта си, да вземем за пример, не могат да почистят гроб ното място и ние им оказваме помощ. Сега е доста известно. Хубаво е, че уредниците дадоха публичност на това съревнование. “, показа пред новосибирското издание Татяна Федотова. Момичетата от Севастопол използваха златни орнаменти в декорацията, като знак на военния моряк, за който по концепцията си правеха последния му дом.

Константин Кутаков направи заравяне за урна с тленните остатъци на женена двойка – фалш-могила. Трябва да се изясни на хората, че си коства да се влага в увековечаване, което ще бъде за доста години напред. Бетон с гранит и тротоарни плочи – това ще стои дълго време. Нужно е да се се изясни на околните, че могат да свършат работата един път, а след това да идват тук на посетители, не да почистват, счита Кутаков.

Победител стана отборът на Наталия Путилина от Омск. „ Бяхме изцяло неподготвени. В последния миг взехме решение да участваме. Измисляхме си в придвижване. Опитахме се да го действаме по този начин, както се случва в живота. Използвахме тези технологии и материали, които ще запазят гроб а в истинския му тип за най-дълго време ”, описа капитанът на спечелилите. В нейната идея гроб ът беше изпълнен със засаждане на цветя един път годишно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР