Три отбора от родния елит може и да не завършат

...
Три отбора от родния елит може и да не завършат
Коментари Харесай

Три отбора пред фалит

Три тима от родния хайлайф може и да не завършат сезона. Става дума за “Берое ”, “Хебър ” и “Пирин ”. Клубовете се намират в тежка финансова обстановка и в случай че бързо не се намерят пари, може и да се откажат преди май, когато Първа лига финишира.

Най-тежко наподобява ситуацията в благоевградския “Пирин ”. Клубът от Югозападна България е заседнал в задължения. Преди дни новият кмет на Благоевград Методи Байкушев изясни, че се дължат съществени суми към снабдители, играчи, както и заплащания по осигуровки. Именно общината финансира клуба от години. Градоначалникът добави още, че по сметките обаче няма нито един лев. И бъдещето на “Пирин ” е заложено на карта, в случай че по най-бързия метод не се откри вложител.

Радващият се до неотдавна на отлично финансово състояние “Хебър ” пък също скоро може да бъде раздиран от проблеми. След промяната на властта в Пазарджик новият кмет сподели, че солидният бюджет на клуба ще бъде понижен. А повода - по-належащи заплащания. По думите на Петър Куленски община Пазарджик до неотдавна е плащала по 300 хиляди лева на месец на клуба.

“През годините в спорта в нашия град се е надувал един голям балон, който се е спукал при започване на есента. Само за идващите 10 дни ние незабавно би трябвало да разплатим 2,5 милиона лв., а по запорираните сметки на общината има не повече от 100 000 лева все още. Питам се кое е по-належащо – да се чистят улиците, да се събира боклукът, да е ярко или да дадем пари за заплати на професионални спортисти, които от време на време са в размер на десетки хиляди лв. на месец ”, сподели още Петър Куленски.

Положението в цялостния с чужденци “Берое ” пък било най-тежко. Появиха се информации, че трима играчи на старозагорския отбор са били хванати да крадат артикули от първа нужда като фасул, леща и макарони в един от магазините в града. Действията им били подхванати, тъй като не получавали заплата и нямало какво да ядат. Случката датира от началото на предишния месец, само че от клуба по този начин и не обелиха дума за слуховете, които циркулират из медиите. Преди месеци пък стана ясно, че на стадиона в Стара Загора няма даже косачка. А играчите не получавали заплати с месеци.

Както е известно, “Берое ” към този момент е благосъстоятелност на Ернан Батано. Бившият сътрудник докара същинска колония от футболисти от Аржентина в Стара Загора. А в стартовия състав на отбора рядко има българин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР