Три от петте региона в страната са в етап 3

...
Три от петте региона в страната са в етап 3
Коментари Харесай

Три от петте региона у нас са в етап 3 по заетост на интензивните легла в болниците


Три от петте района в страната са в стадий 3 по претовареност на интензивните кревати в лечебните заведения, демонстрират данните от картата на епидемиологичната конюнктура по райони, оповестена на страницата на Единния информативен портал.

Два от районите са в по-ниския стадий 2, като районът, в който попадат областите Плевен, Русе, Велико Търново, Габрово и Ловеч, се чака да премине в стадий 3, демонстрира картата.

По данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания единствено област Кърджали е в алената зона, а останалите области в страната са в тъмночервената зона по заболеваемост на 14-дневна база.

Снимка: btvnovinite.bg


Още една област минава прага от 2000 новозаразени с ковид на 100 000 души – Перник. Има и нова област, която минава прага 1000 на 100 000 – Добрич.

Общата заболеваемост за страната се покачва до 1684 на 100 000 по отношение на 1643 през вчерашния ден. Днес няма области с рекордна дневна заболеваемост за последните 14 дни.

За последните седем дни има растеж на заболеваемостта за страната с 16% по отношение на предходните седем дни.

Снимка: btvnovinite.bg


На фона на продължаващото утежняване на ситуацията в страната оптимистични вести идват от област Благоевград. Това е първата област, която първа почва да излиза от петата вълна. 7-дневната заболеваемост за област Благоевград е минус 24%.

При София-град към този момент няма смяна и изкривяване на върха. 7-дневната заболеваемост за региона е 3%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР