Три от общините във врачанско са приключили изборния ден –

...
Три от общините във врачанско са приключили изборния ден –
Коментари Харесай

Ето каква е избирателната активност и във Враца

Три от общините във врачанско са завършили изборния ден – това са общините Хайредин, Роман и Мизия. Tова сподели представителят на РИК Враца Кр.Колев. Очаква се да обявят завършването на вота и в останалите обшини.
Изборният ден  протече умерено, без проблеми, разясниха от РИК. Само 2 тъжби са пристигнали в комисията – едната е закупуване на гласове а втората - за нерегламентирана пропаганда.  Получените сигналите по телефона са своевременно тествани, само че са незначителни и по никаквъв метод не могат да повлияят на изборния резултат, посочи  говоителят на РИК  Красимир Колев.
Ясна е интензивността единствено за две общини: за Враца – от  68 815 индивида с право на практикуване на глас са дали своят вот 20 369 или съвсем 30%. В Община Роман – от 5 704 поданици до урните са отишли 2 5901.
В този час вече започват да се приемат материалите от изборните комисии,  които подлежат на три контроли. Всяка една комисия при първата инспекция регистрира  комплектността на  материалите, втората - съответния секционен протокол, третата съчетава инспекцията от втората и тази на Информационното обслужване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР