Три от най-новите модели електрически автомобили за 2023 г. –

...
Три от най-новите модели електрически автомобили за 2023 г. –
Коментари Харесай

Обявиха трите най-безопасни електромобила за 2023 година и този път Tesla не участва

Три от най-новите модели електрически коли за 2023 година – Hyundai Ioniq 6, Lexus RZ и Genesis Electrified GV70 – получиха най-високите оценки за сигурност от Застрахователния институт за пътна сигурност (IIHS). Тези коли се показаха най-добре в серия от краш проби.

Трите нови електрически автомобила получиха влиятелната премия IIHS Top Safety Pick+ от Застрахователния институт за пътна сигурност.

За да претендира за премията Top Safety Pick, даден автомобил би трябвало да получи най-висока оценка във всичките шест краш теста на IIHS за разнообразни типове конфликти, в това число за издръжливост на тавана. Освен това би трябвало да има „ усъвършенствана “ или „ изключителна “ система за попречване на конфликтите, която оказва помощ на невнимателните водачи да предотвратят случаите с пешеходци или други транспортни средства. В допълнение към тези проби, с цел да получи оценка „ плюс “, автомобилът би трябвало да дава отговор на спомагателни условия за качество на фаровете, като фаровете са общоприети за всички купета.

И трите автомобила дават отговор на тези стандарти на IIHS и получават оценка Top Safety Pick+. По-конкретно, електрифицираният GV70 получи оценки “ Advanced “ в тестванията за отбягване на конфликт с пешеходец денем и през нощта. Ioniq 6 и Lexus RZ получиха „ отлични “ оценки в тези проби. Фаровете на GV70 бяха оценени като „ положителни “, до момента в който фаровете на Ioniq 6 и RZ бяха оценени като „ допустими “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР