Три от най-актуалните имена в българското плуване – Антъни Иванов,

...
Три от най-актуалните имена в българското плуване – Антъни Иванов,
Коментари Харесай

Антъни, Йосиф и Мицин в битка на държавното на “Спартак“

Три от най-актуалните имена в българското плуване – Антъни Иванов, Йосиф Миладинов и Петър Мицин, ще се изправят за първи път в пряк конфликт. Битката ще бъде на 100 м бътерфлай на държавното отборно състезание на 50-метров басейн под покрива на столичния комплекс „ Спартак “, което ще се организира от петък до неделя (7-9 април). Шампионатът е подготовка за олимпийските игри в Париж 2024, както и за международното в японския град Фукуока това лято.

Антъни Иванов (ПСК Черно море, Варна) и Йосиф Миладинов (Спринт-София) участваха на 100 м бътерфлай на игрите в Токио, само че не се засякоха в подборните серии. Тогава Миладинов записа край и осмо място.

Петър Мицин (Вихрен, Сандански) е под пара, откакто направи национални върхове на 200 и два пъти на 400 м св. жанр. Ще бъде забавен и дуелът му с Антъни на 200 м бътерфлай.

За 100 м бътерфлай е деклариран и Виктор Христов (Олимпия, София), който на шампионата „ Мултинейшънс “ в Кипър покри норматив за европейското състезание за юноши.

На шампионата на „ Спартак “ ще плува още един от участниците ни на международното състезание на дребен басейн в Мелбърн – Калоян Братанов. Ще бъде забавно дали асът на варненския „ Астери “ и студент в Тексас ще нападна националния връх на 100 м св. жанр или най-малко слизане под 50 секунди, както и корекция на личния му стандарт на 200 м съчетано.

Братанов, който държи върха на 50 м св. жанр, ще се изправи в най-бързата дисциплинираност против Миладинов – единственият българин слизал под 49 секунди на стотака.

31-годишният деец Лъчезар Шумков ще започва на трите бруста и щафетите на ПК Спринт-София.

При дамите най-любопитна за гледане ще бъде конкуренцията на 100 м тил с многократната шампионка Габриела Георгиева, съотборничката й в Дамини ЛВ (София) Магдалена Пепегова, Десислава Белова (Черноморец, Бургас) и Александра Димитрова (Спринт, Пловдив).

На държавното отборно състезание за мъже и дами, както и за родени през 2010 година и по-големи, са декларирани 326 плувци от 38 клуба. С най-внушителната група е „ Астери “ – 90 състезатели.

bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР